راهنمای خرید هدفون

در بازار فعلی ، هدفون های زیادی با توانایی های منحصر به فرد خود وجود دارند ، که قبل از تصمیم گیری برای خرید هرکدام از آن ها ، باید اطلاعات زیادی را جمع آوری کنید تا بهترین انتخاب ممکن را نسبت به نیاز های خود و قیمت هدفون انجام دهید. بنا براین ، با ارایه ی مقاله ی “راهنمای خرید مناسب ترین هدفون ” ، تصمیم گرفتیم که در خرید به صرفه تر و کاراتر شما را همراهی کنیم.

 امروزه ، هدفون ها دیگر فقط راهی برای شنیدن موسیقی نیستند ، بلکه آن ها تکمیل کننده ی تلفن های همراه هوشمند و وسیله ای جهت احساس راحتی بیشتر در انجام کار های روزانه به شمار می روند.

این موضوع که کدام قابلیت نسبت به نیاز شخص شما طراحی شده و مقایسه ی جزییات هرکدام از آن ها ، می تواند انتخاب شما را ، مخصوصا در زمان خرید یک هدفون جدید سخت کند. بنا براین سعی می کنیم که این احساس را با ارایه ی این توضیحات بهتر کنیم و با اطلاعاتی که در اختیارتان می گذاریم ، زمان کمتری را برای بررسی کردن ، و همچنین زمان زیاد تری را برای لذت بردن به موسیقی مورد علاقه یتان را به شما هدیه دهیم.

به چه نوع هدفونی نیاز دارید ؟

هدفون ها ، محدوده ی بسیار وسیعی را ، از میان لوازم جانبی صوتی را شامل و در سایز ، فرم ، اتصالات متفاوت و قابلیت های دیگر خود تقسیم می شوند. با این حال ، اولین ویژگی مهمی که در خرید یک هدفون باید بررسی شود ، انواع فرم آن هاست که به over-ear یا دور گوش ، on-ear یا روی گوش ، in-ear یا درون گوش  و true wireless earbuds تقسیم می شوند. ما تمام توانایی ها و اطلاعات هر کدام از این مدل هدفون ها را به طور کامل برای شما توضیح می دهیم تا بتوانیم درعالی ترین حالت ممکن در پیدا کردن نیازتان به شما کمک کنیم.

هدفون های دور گوش یا Over-ear

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون دور گوش

 

هدفون های دور گوش ، دقیقا اولین چیزی است که با شنیدن کلمه ی “هدفون ” به ذهن ما خطور می کند. این نوع هدفون ها ، از نظر سایز ، بزرگترین نسبت به انواع هدفون است.

چرا از هدفون دور گوش یا over-ear استفاده می کنیم ؟

 به طور کلی ، هدفون های دورگوش برای ساختن صوت بسیار دقیق ، کار آسان تری را در مقابل فرکانس های مختلف انجام می دهند و به آسانی از دستگاه شما صدایی واضح را از طریق درایور های بزرگی تولید می کنند.

این درایور های بزرگ ، که اصولا انواع مختلف آن به صورت پویا عمل می کنند ، قابلیت جابه جایی هوای زیادی را در هر بار حرکت خود دارند و همین امر موجب می شود که نسبت به هدست های کوچکتری مانند ایربادز یا earbuds ها ، بیس بلند تری را از خود ایجاد کنند. همچنین هدفون های over-ear ، عملکرد بهتری در برابر ساختن دقت صوتی دارند و طبیعتا منظره ی بهتری را از صوت ایجاد می کنند.

نحوه ی قرار گرفتن ایربادز ها روی گوش شما به این علت است که ، موج های صوتی به طور کامل به گوش شما برسند و از طرفی ، این فرم باعث می شود که صدا های اطراف شما فیلتر شوند. بنا براین شبیه به این است که به صورت کاملا ساده صوت هایی که می خواهیم گوش دهیم را به مغز خود جهت پردازش می دهیم.

از دیگر قابلیت های این سری از هدفون های بزرگ ، می توانیم به راحتی زیاد و عمر باتری بهتر نسبت به هدفون های کوچکتر اشاره کنیم. همچنین تمام انواع ایرکاپ ها ، وزن را طوری روی گوش و هدبند تقسیم میکنند که احساس راحتی بیشتری را بتوانند ارایه دهند.

از طرفی دیگر ، چون فضای محفظه ی داخل این هدفون جا دار است ، فضای زیادی برای باتری های بزرگ li-ion وجود دارد. این نوع باتری ها توانایی نگهداری مقدار قابل توجهی شارژ را در خود دارند ، بنا براین از بابت باتری خود می توانید اطمینان کامل داشته باشید.

در چه صورتی از هدفون های دور گوش یا over-ear استفاده نکنیم ؟

هدفون های دور گوش ، مانند تمام نکات مثبتی که در خود دارند ، دارای نکات منفی مانند اندازه ی سایزشان نیز هستند. این هدفون ها ، فضای بسیار زیادی را در مقایسه با ایربادز های true wireless شامل می شوند و همچنین تاثیر صوتی که هدفون های روی گوش دارند را نیز ندارند. از طرفی ،  این سری از هدفون ها ، برای کسانی که در رابطه با نیاز های حرفه ای خود استفاده می کنند ، می تواند در مواردی خاص نیاز مند یک amplifier یا تقویت کننده ی صوت اضافه باشد.

هدفون های روی گوش یا On-ear

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون روی گوش

یکی دیگر از انواع هدفون ها ، on-ear یا روی گوش می باشند که بر خلاف هدفون های over-ear ، دقیقا روی قسمت بالای گوش شما قرار می گیرند. در ادامه به تحلیل این سری از هدفون ها می پردازیم.

چرا از هدفون روی گوش یا on-ear استفاده کنیم ؟

طراحی هدفون های روی گوش به صورتی انجام شده که بدون نیاز به وزن اضافه ی هدفون های over-ear ، تمام ویژگی ها و توانایی های آن را تجربه می کنید. البته که ، این سری از هدفون ها نیز در سایز کوچکی نیستند ، اما اصولا توانایی چرخیده شدن ایرکاپ ها و تا شوندگی در آن ها ، موجب می شود که فضای کمتری را به خود اختصاص دهند.

هدفون های روی گوش ، دقیقا مانند هدفون های دور گوش ، از درایور های بسیار بزرگی برای ایجاد صدایی واضح و دقیق ساخته شده اند و همچنین به علت فضایی که در محفظه ی خود دارند ، از باتری های بزرگی در آن ها استفاده شده است ولی در واقع ، هدفون های روی گوش از نظر توانایی باتری در هنگام پخش ، نسبت به هدفون های دورگوش برنده می شوند.

چرا از هدفون های روی گوش یا on-ear استفاده نکنیم ؟

فیلتر کردن صدا های اطراف ، یکی از مهم ترین قابلیت های یک هدفون است. با این حال هدفون های روی گوش یا on-ear در این توانایی ضعف دارند. به این صورت با کوچکترین جا به جایی هدفون از روی گوش ها ، می توان صدای پس زمینه را کامل شنید.

این یکی از نکات منفی هدفون است ، زیرا فیلتر کردن نویز های اطرف ، گزینه ای است که کاملا روی کیفیت صدا تاثیر می گذارد و برای دسترسی به بالاترین کیفیت صدا ، نیازمند جدا شدن صدای اطراف نسبت به صوتی است که می خواهیم به آن گوش دهیم. از طرفی دیگر ، حتی با به دست آوردن یک صدای ایزوله شده ، راحتی خود را از دست می دهیم.

برای مثال هدفون های Beats Solo Pro ، مدلی از on-ear می باشد که دارای تکنولوژی نویز کنسلینگ ، یا همان فیلتر کننده ی صدای اضافه در محیط اطراف می باشد ولی در هنگام استفاده از آن ، احساس مناسبی به شما دست نمی دهد

و هزینه ای که در برابر این تکنولوژی ، یعنی فیلتر کردن نویز های اضافه در محیط انجام می دهید ، به قیمت از دست دادن احساس راحتی در هنگام پوشیدن ایربادز ها می کنید. از طرفی دیگر ، با وجود اینکه حمل آسان تری نسبت به هدفون های over-ear دارند ، اما با توجه به اندازه ی ایربادز ها ، همچنان دست و پا گیر هستند.

ایرفون و ایر بادز ها

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون تو گوش

 

ایربادز ها با نام های فراوانی شناخته می شوند. IEM یا مانیتور های تو گوشی که مخفف کلمه ی in-ear monitor است ، نیز مدل پیشرفته ی ایربادز ها هستند. نام دیگر IEM ، همان ایرفون می باشد. ایربادز ها ، پایه ی اصلی محصولات صوتی هستند. تمام MP3 player ها و تلفن های همراه هوشمند ، همیشه شامل یک ایربادز دارای سیم هستند که تفاوت آن ها ، همچنان بر اساس مقاومت سیمشان در جامعه بررسی می شود.

چرا از ایر بادز ها استفاده کنیم ؟

زمانیکه شما یک ایربادز بی سیم یا سیم دار را خریداری می کنید ، یک حمل و نقل آسان خواهید داشت.

همچنین ایربادز ها ، اصولا صوت ایزوله شده ی خوبی را به شما تحویل می دهند. بر خلاف هدفون های روی گوش یا on-ear ، ایربادز ها به دلیل چفت شدن ایرتیپ ها با گوش ، باعث فیلتر شدن صوت های اضافه در محیط می شوند. این ایرتیپ ها ، به طور معمول از سیلیکون ساخته شده اند و همین موضوع ، باعث فیلتر شدن صدای پس زمنیه می شود ، به همین علت ، یک انتخاب به صرفه برای استفاده از تکنولوژی noise cancelling یا فیلتر صوت اضافه در محیط می باشد.

از طرفی دیگر ، ایربادز های خوبی را می توانید با هزینه ی بسیار پایین تهیه کنید. مخصوصا ایربادز های بی سیم ، برای فعالیت های ورزشی عالی هستند. بنا براین می توان گفت که برای هر ورزشکار حرفه ای ، داشتن یک ایربادز خوب ، ضروری است.

چرا از ایربادز ها استفاده نکنیم ؟

کوچک بودن ایربادز ها و همچنین محدود بودن در سایز این هدفون های داخل گوش ، باعث می شود که وضوح در صدا کار سخت تری برای سازندگان صوتی ایجاد کند. ایربادز های مختلفی در بازار وجود دارند ، اما قیمت بالایی نسبت به صدایی که تولید می کنند دارند.

البته که هدست های داخل گوش ، از نظر کیفیت در صوتی خیلی پیشرفت کرده اند ، اما هنوز نمی توانند استاندارد های صوت بسیار واضح را به دست آورند. از طرفی دیگر سیم ها به هم گره می خورند ، پاره می شوند و باید توجه مناسبی به آن ها داشت. تعداد کمی ایربادز وجود دارند که قابلیت تعویض سیم  با MMCX ، که باعث کوتاه شدن هدفون می شوند ، را دارا هستند. البته همیشه می توانید با استفاده از ابزار بسیار ساده ، سیم فرسوده ی خود را ترمیم کنید تا مدت زمان بیشتری را از هدفون خود ، لذت ببرید.

ایربادز های True wireless

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون بیسیم تو گوش

 

این ایربادز ها ، دقیقا مانند هدفون های in-ears ، درون گوش شما قرار می گیرند و به دلیل سایز کوچکی که دارند ، حمل آن ها بسیار راحت است. true wireless ، جدید ترین وسیله ی صوتی در بازار است.

چرا از ایربادز های true wireless استفاده کنیم ؟

می توان گفت که ایربادز های true wireless ، کوچک ترین نوع از هدفون های صوتی می باشند. انواع این ایربادز ها ، کاملا بی سیم می باشد ، و در اکثر آن ها می توانید از جعبه ی نگهداریشان ، به عنوان شارژر وسیله ی صوتی خود استفاده کنید. از طرفی دیگر ، به علت بی سیم بودن این هدست ، می توانید به راحتی در فعالیت های ورزشی خود از آن استفاده کنید. امروزه ایربادز های True-wireless را ، به عنوان یکی از وسایل تلفن های هوشمند می دانند.

کمپانی Apple ، با ایرپادز هایی که تولید کرده ، خود به تنهایی دارنده ی تکنولوژی در این زمینه است. از زمانی که شرکت Apple  ، ایربادز های خود را به بازار عرضه کرد ، کمپانی های دیگر نیز به رقابت پرداختند و قابلیت های متعددی را برای ایرپادز های true-wireless ارایه دادند.

با این وجود ، ایربادز ها توانایی های فراوانی را در زمینه ی تنظیمات شخصی صوتی یا user control ، از جمله کنترلر های لمسی یا دکمه ای ،  تنظیمات صوت ، ارایه صوت بسیار واقعی و بسیاری از قابلیت های دیگری را از خود به نمایش گذاشتند.

چرا از ایربادز های true-wireless استفاده نکنیم ؟

واضح است که این ایربادز های کوچک ، محفظه ی بسیار کوچکی را درون خود دارند که باعث می شود ، باتری های کوچکی را نیز در خود جا دهند. با این وجود باتری ایربادز های true-wireless  دارای دوام بسیار بالایی نیستند و بنا براین با فاجعه ی دوام باتری رو به رو می شوید. البته که موارد خاصی مانند Samsung Galaxy buds plus یا Beats Powerbeats Pro نیز وجود دارند که شامل این مساله نمی شوند ، ولی به طور کلی ایربادز ها بین 4 تا 6 ساعت ، قدرت پخش دارند. یکی دیگر از مشکلاتی که ایربادز های True-wireless با آن رو به رو هستند ، قدرت اتصال است. ب

رای حل این مساله ، در حال حاضر اکثر کمپانی ها برای ایربادز های خود از آخرین نسخه بلوتوث ، یعنی نسخه 5 استفاده می کنند. حتی بعضی از کمپانی ها نسخه ی اختصاصی Qualcomm TrueWireless Stereo Plus را برای محصولات خود ، درست کردند ، اما همچنان ایربادز ها با مشکلاتی در رابطه با اتصال روبه رو هستند.

هدست های گیمینگ

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون گیمینگ

 

برای بازی های کامپیوتری ، دریافت صوت مناسب مساله ی بسیار مهمی است  و به همین خاطر ، گیمر ها دسته بندی اختصاصی خود را در میان سیستم های صوتی دارند. هر کنسول بازی مانند PlayStation 5 ، Xbox Series X یا Nintendo Switch ، می تواند با انتخاب هدست مناسب ، تجربه ی عالی را از بازی کردن بدهد و کیفیت بازی های کامپیوتری و ارتباطات شما با هم تیمی های خود را به طور چشم گیری افزایش دهد. با این حال انتخاب هدست مناسب گیمینگ ، بسیار سخت می باشد.

چرا باید هدست گیمینگ بگیرید ؟

فرقی ندارد که گیمیر حرفه ای یا معمولی باشید ، هدست های گیمینگ به طور یکسان به کسانیکه دوستدار بازی های کامپیوتری هستند اهمیت می دهند. شاید به نظر شما این هدست ها بسیار ساده به نظر بیایند ، ولی زیر LED های درخشان این هدست ، سخت افزار و نرم افزار های بسیار زیادی قرار دارد. صدای فراگیر و بسیار واقعی از ویژگی های بسیار محبوب این نوع هدست است.

بعضی اوقات هدست ها به طور خودکار برنامه ریزی شده اند و گاهی نیز ، نیاز است که با استفاده از نرم افزار های اختصاصی هدست ، خودتان صوت مورد نظر را تنظیم کنید. در هر صورت ، صوت فراگیر اصولا به شما مسیری را نشان می دهد ، که هیچ هدست دیگری مانند هدست های گیمینگ نمی تواند ، این قابلیت را بدهد.

زیرا در بازی های کامپیوتری شما نیاز دارید که بدانید هر صدایی دقیقا از کجا می آید. برای مثال در بازی Call of Duty : Black Ops Cold War ، اگر صوتی بسیار واقعی را دریافت نکنید و محل صدا را متوجه نشوید ، نمی توانید بازی خوبی را تجربه کنید و به سرعت بازی را میبازید. بنا براین در هدست های گیمینگ ، اینکه در بازی هر صدا از کجا می آید ، روند بازی های کامپیوتری را بهبود می بخشد. اکثر هدست های گیمینک ، دور گوش یا over-ear می باشند و همچنین دارای میکروفون های خارجی انعطاف پذیر هستند.

در کل ، گرفتن هدست های گیمینگ بسیار به صرفه تر از آن است که یک هدفون با نرم افزار های موجود در مدل گیمینگ و یک میکروفون USB خارجی را به صورت جداگانه بخرید.

چرا ممکن است که هدست های گیمینگ را دوست نداشته باشید؟

هدست های مختلف زیادی برای بازی های کامپیوتری وجود دارند ولی در واقعیت ، تمام هدست های گیمینگ از ساختار بسیار خوبی بهره مند نیستند و خیلی از آن ها نه تنها صدایی مناسب بازی های کامپیوتری ندارند ، بلکه تنها هدر دادن پول برای شما به شمار می روند و بدون اطلاعات کافی ، نمی توانید یک هدست خوب برای خود انتخاب کنید. البته که در حال حاضر کیفیت هدست های گیمینگ در بازار بهبود یافته است.

از طرفی دیگر ، این نوع از هدست ها ، دارای طراحی منحصر به فرد خود هستند و اصولا دارای شکل های هندسی خاص و نور های RGB می باشند. این مساله ، ممکن است مورد پسند شما نباشد ، ولی ظاهر اکثر این هدست ها به این دلیل اینگونه طراحی شده که شما بتوانید به وسیله ی بلوتوث و هدست گیمینگ خود در فضا های عمومی ، حرکت کنید.

هدفون های دارای سیم بهتر هستند یا بی سیم ؟

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون سیمی/بیسیم

 

مانند دیگر اتصال ها ، در مورد هدفون های سیمی یا بلوتوث هیچ  بهتر یا بدتری وجود ندارد . با این وجود ، در صورتی که تلفن همراه شما دارای جک هدفون نباشد ، گزینه ای برایتان در انتخاب هدفون بی سیم یا با سیم نمی گدارد. در هر صورت ، اگر مشکلی با زندگی در کنار سیم های دست و پا گیر ندارید ، ممکن است ترجیح دهید که از محصولات با سیم استفاده کنید.

چه نکاتی را لازم است قبل از خرید هدفون بدانیم ؟

در مورد هدفون ، اصطلاحات تکنیکال زیادی وجود دارد.  ولی اگر می خواهید که یک هدفون خوب و مناسب را برای خود انتخاب کنید ، برای شما رایج ترین و مهم ترین این اصطلاحات را توضیح می دهیم. بنا براین ، از این پس هر زمانی که صحبت از خرید هدفون شود ، می توانید از این اطلاعات تخصصی بهره مند شوید.

کدک های بلوتوث بر کیفیت صدای محصولات بی سیم تأثیر می گذارند

در حال حاضر ، دنیایی که در آن زندگی می کنیم ، دوره ی طلایی برای هدفون های بی سیم و ایربادز ها می باشد. به همین علت، اطلاعات جدیدی در این راستا همواره به وجود می آیند که باید آن ها را کاملا درک کنیم. کدک های بلوتوث ، وظیفه ی تعیین میزان صوتی که از تلفن همراه هوشمند شما به هدست می شود را بر عهده دارند.

بهترین کدک های بلوتوت برای سیستم شما ، بلوتوثی است که هم کیفیت خوب صوتی مناسبی را ارایه می دهد و هم ثبات در اتصال را برای شما فراهم می کند. برای مثال ، کسانیکه تلفن های همراه هوشمند iPhone را دارند ، بهتر است از هدفون های بی سیمی که از AAC  پشتیبانی می کنند ، استفاده کنند. در واقع ، AAC مخفف کلمه ی Advanced Audio Coding می باشد و به این معنی است که iOS ، فقط از کدک های بلوتوث با کیفیت بالا پشتیبانی می کند.

در نتیجه روی محصولات کمپانی Apple ، کیفیت صوت را بالا می برد و تاخیر صدا را به صورت چشم گیری پایین می آورد. سیستم عامل Android نیز ، بسته به سخت افزار دستگاه شما ، کدک های AAC را با درجه های مختلف بر اساس میزان توانایی و کارایی رمزگذاری می کند ، بنابراین بهتر است از یک هدست aptX یا حتی یک هدفون LDAC استفاده کنید. از طرفی دیگر ، برخی از تولیدکنندگان تلفن های هوشمند اندروید ، رمزگذار اختصاصی خود را دارند.

برای مثال ، سری تلفن های هوشمند همراه Samsung’s Galaxy Buds از Samsun’s Scalable Codec پشتیبانی می کنند که به طور مداوم میزان بیت را با توجه به قدرت سیگنال متعادل می کند.

همه ی کدک های بلوتوث ، بطور یکسان طراحی نشده اند

اگر اصرار دارید که از اسچیکر بی سیم جدید خود ، در همه ی شرایط بی سیم استفاده کنید ، لازم است که بدانید همه ی کدک های بلوتوث به طور یکسان طراحی نشده اند.

برای مثال ، Apple با هدف از دست ندادن هیچ صوتی در موسیقی ، محصولات خود را طراحی کرده است. با این وجود ، قابلیت اجرای تمام این جزییات را نداریم و به هر حال نمی شود از افت کیفیت صوتی در برابر بلوتوث صرف نظر کرد.

امروزه ، محصولات کمپانی Apple از کدک های بلوتوث AAC بهره می برد که در صورتیکه از یک طرفدار سر سخت موسیقی نیستید ، می تواند برای شما قابل قبول باشد. از طرفی ، کاربر های Android نیز می توانند تجربه ی موسیقی بی سیم خود را از طریق کدک های متفاوت aptX ، aptX HD ، aptX LL که برای دیدن فیلم مناسب است و LDAC انتخاب کنند. به جز این کدک SBC نیز ، برای همه ی صوت ها کاربرد دارد ولی صدای با کیفیتی را ارایه نمی دهد.

بنا براین هنگام خرید اسپیکر بلوتوث به نسخه آن حتما توجه کنید. جدیدترین بلوتوث 5.2 است. با انتخاب هر نوع بلوتوث ، ویژگی های جدیدی به وجود می آید. این ویژگی ها می تواند شامل این باشد که چه تعداد دستگاه را می توانید همزمان به بلوتوث متصل کنید ، چه میزان اتصال شما به اسپیکر قدرتمند است ، و تا چه فاضله ای می توانید بلوتوث خود را از اسپیکر خود دور نگه دارید. با این وجود ، زمانیکه از اسپیکر های بلوتوث با ورژن قدیمی تر استفاده خواهید کرد ، توانایی های متفاوت آن ها را نیز بررسی کنید.

پاسخ فرکانسی چیست و چگونه روی موسیقی شما تاثیر می گذارد ؟

پاسخ فرکانسی ، معمولا روی بسته بندی محصولات موجود است ، و در محدوده ی صوتی ، بین 20Hz تا 20kHz می باشد. این قابلیت ، شما را از محدوده ی صوتی یک هدست که تولید می کند ، آگاه می سازد. دامنه ی شنوایی گوش انسان نیز در محدوده ی 20Hz-20Khz می باشد ، ولی تولید صدا در بازه ی ذکر شده توسط هدست ، نشان دهنده ی خوب بودن صدای هدفون نیست.

زیرا گوش های انسان قابلیت شنوایی صوتی بالاتر یا پایین تر از این میزان فرکانس را ندارد. انواع متفاوتی از میزان پاسخگویی به فرکانس ها وجود دارد. بعضی از آن ها اصطلاحات و اسم های منحصر به فرد خود را دارند. در بهترین حالت ممکن ، پاسخ فرکانسی خنثی و ارایه ی صوتی واضح و هموار ، یک فرآیند ایده آل در محصولات صوتی است . اما در واقعیت ، محدودیت های فیزیکی مانع این موضوع می شود که درایورهای هدست ، پاسخی یکنواخت در طیف فرکانس ایجاد کنند.

منظور از پاسخ فرکانس یکنواخت این است که ، هدست بتواند در صدای بسیار بالا ، همه ی نت ها را به اندازه ای برابر به گوش شما برساند. بنا  براین موسیقی را دقیقا همان طوری که مهندس های صوتی برنامه ریزی کرده بودند ، از طریق هدست خود بشنوید. بسیاری از مردم ، مقدار زیادی هزینه می کنند که بتوانند به این صوت ایده آل دسترسی پیدا کنند ، ولی خیلی از انسان ها نیز ترجیح می دهند که از این ایده آل دور بمانند.

افراد حرفه ای ، برای ترکیبات صوتی نیاز به هدفون های بسیار دقیق دارند ، اما اکثریت ، کمی تغییرات در کیفیت را ترجیح می دهند. با این وجود ، بیشتر هدفون های موجود در بازار که به نام V-shaped است ، باس موجود و نت های سه گانه را تقویت می کند ، سپس میزان انرژی در صدای شما بهبود داده می شود و صوتی بهتر را به صورتی دریافت می کنید که حتی جزییات صدای ویالون را در هدست خود بشنوید. این نوع هدفون ها به عنوان پروفایل های صوتی V-shaped معروف هستند.

اما در صورتیکه روی میزان نت های بیس ، بیش از حد تقویت صورت بگیرد ، صوت های بلند از آستانه ی پوشانندگی شنوایی خارج می شوند و موجب پوشش در قسمت هایی از موسیقی می شود.

بهتر است هدفون های پشت باز یا پشت بسته بگیرید ؟

هدفون های پست بسته یا Closed-back برای جا به جایی ، بسیار راحت تر هستند ، بنا براین می توانید آن ها را در هرجایی که می خواهید ، همراه خود ببرید و مطمئن باشید که پوشش بیرونی آن ، از تمام اجزای داخلی اش محافظت می کند. هم چنین طراحی هدفون های پشت بسته ، بصورت چند کاربردی انجام شده ، با این وجود می توانید بدون اینکه صدای موسیقی شما در محیط های عمومی ، کسی را اذیت کند ، از آن در همه جا استفاده کنید.

ایرادی که در خرید هدفون های پشت بسته نسبت به هدفون هاب پشت باز با آن مواجه می شوید ، ، باز سازی صوت شبیه ساز با صدای موجود در طبیعت می باشد. به علاوه از خصوصیات هدفون های پشت باز یا Open-back ، می توان یه نمایش دادن ساختار درایور ها نیز اشاره کرد.

از طرفی دیگر ، این مدل از هدفون ها ، باعث جریان هوا در کل فضای هدست می شوند که موجب  بهبود یافتن کیفیت صوتی میشوند ، با این وجود نمی توان به راحتی با هدفون های پشت باز به فضا های عمومی رفت ، زیرا صدایی که به آن گوش می دهید ممکن است باعث آزار بقیه شود.

دیگر قابلیت هایی که قبل از خرید هدفون ها باید بررسی کنید

موارد زیادی وجود دارند  که در زمان خرید هدفون به آن فکر می کنید و باید آن را بررسی کنید. بهتر است که هدفون ها را آنلاین بخریم یا به فروشگاه به صورت حضوری برویم ؟ آیا هدفون شما باید به اپلیکشن خاصی در تلفن همراه شما متصل شود ؟ آیا کیفیت میکروفون به اندازه ی کافی خوب است ؟ در ادامه به بررسی این سوالات می پردازیم.

به روز رسانی و ویژگی های نرم افزاری برای هدست های بی سیم بسیار مهم هستند

تقریبا تمام هدفون های بی سیم ، دارای نرم افزار اختصاصی خود هستند. ممکن است که این موضوع برای شما ، جمع آوری اطلاعات و داده هایتان به نظر بیاید ، ولی بیشتر این نرم افزار ها ، اطلاعات مفیدی را در مورد قابلیت های هدفون نیز به شما ارایه می دهند.

مهم ترین قابلیتی که این برنامه ها انجام می دهند ، اطلاع یافتن و دسترسی پیدا کردن برای بروز رسانی های هدفون می باشد. بعضی از کمپانی ها عادت بدی در این مورد دارند و دسترسی شما به اطلاعات به روز رسانی را محدود می کنند ، ولی اکثر شرکت ها دسترسی کامل به تمام اطلاعات اپلیکیشن مخصوص خود را برای کاربران باز می گذارند. اگر iPhone دارید ، احتمالا با Apple AirPods line مخصوص ایربادز ها و هدفون ها آشنا هستید.

با این برنامه می توانید ایرپادز های خود را ، از روی دستگاه های هوشمند کمپانی Apple ، به روز رسانی کنید. البته که دارندگان Android ، نیز می توانند از این برنامه برای هدست خود استفاده کنند ، ولی بیشتر با مشکلاتی در ایربادز های خود مواجه می شوند به جای اینکه بتوانند از تجربه ی بی سیم خود لذت ببرند.

یک نرم افزار خوب برای هدفون ، موجب بیشتر شدن طول عمر هدفون های بی سیم و ایربادز ها می شود. برنامه های موبایل برای هدفون های بی سیم ، قابلیت هایی فراتر از یک به روز رسانی ساده را دارند. یک اپلیکشن مناسب ، به شما اجازه می دهد که انبوهی از ویژگی ها ، مانند تنظیمات EQ یا Equalization که به شما امکان تنظیم دامنه ی فرکانس را می دهد ، تنظیمات آسان صدا ، توانایی پیدا کردن ایربادز ها و بسیاری از موارد دیگر را می دهد.

حتی برای مثال در برنامه ی The Sony Headphones Connect ، به شما این اختیار داده می شود که اولیت خود را در میان کیفیت صدا یا ثبات در اتصال برای هدفون خود را انتخاب کنید.

تفاوت میان هدفون های Noise isolating و Active noise cancelling

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون نویزکنسلینگ

 

این یکی از مواردی است که به نظر مشابه می رسد ، ولی معنی آن ها کاملا با هم فرق دارد. Noise isolation یا جدا سازی صدا ، تنها از نظر فیزیکی ، بین گوش شما و صدای اطراف قرار می گیرد و اجازه نمی دهد که صوت های اضافه ی محیطی به گوش شما راه پیدا کنند.

ولی Active noice cancelling که مخفف آن را به شکل ANC نیز در متن ها می توانید مشاهده کنید ، به معنی فیلتر کردن نویز های اضافه است ، ولی کاملا متفاوت از Noise isolation عمل می کند.

محصولات دارای تکنولوژی Active noise cancelling ، دارای میکروفون کوچکی هستند ، که صدای اطراف را برای شما فیلتر می کنند ، بنا براین همیشه می توانید ، مکالمه ای بسیار واضح را تجربه کنید و صوتی که در محیط است از طریق میکروفون ، انتقال پیدا نکند.

این فرایند گاهی به این گونه است که حتی روی میکروفون های داخلی نیز تاثیر می گذارد و باعث می شود که پردازنده ی هدست ، سیگنالی که از شما دریافت می کند را به میکروفون دیگری ارسال و صدای اطراف را برای شما فیلتر کند. انجام تمام این فرآیند توسط فیزیک و خصوصیات موج های صوتی انجام می شود ، بنا براین به هیچ وجه کار ساده ای نیست.

اگر حذف نویز های اضافه محیط ، برای شما مناسب به نظر می آِید ، گزینه های بسیار منحصر به فردی وجود دارد. البته انتظار نداشته باشید که هر صدای کمی به طرز جادویی از بین برود ، اما متعجب خواهید شد که هنگام استفاده از یک هدفون خوب ، در واقع چه مقدار صدای اضافه ی محیط در مکالمات شما از بین می رود.

اهمیت عمر باتری

نسبت به هدفون بی سیمی که انتخاب می کنید ، عمر باتری ممکن است برای شما بسیار مهم باشد. در واقع ، هدفون های روی گوش یا On-ear و دور گوش یا Over-ear ، نسبت به هدفون های بی سیم دیگر و ایربادز های True wireless ، عمر باتری بیشتری دارند.

بعضی از هدفون های بی سیم ، با هر بار شارژ کامل ، به شما حداقل 18 ساعت ، اجازه ی پخش مداوم می دهند و خیلی از هدفون های بی سیم ، حداقل 8 ساعت قدرت پخش دارند. ولی ایربادز های True wireless ، اصولا بین 4 تا 5 ساعت توانایی پخش بعد از شارژ کامل را به شما ارایه می دهند.

در هر صورت ، اکثرا انواع هدفون های بی سیم یا ایربادز ها ، دارای قابلیت شارژ سریع هستند. با این حال ، بسیاری از هدفون های بی سیم را تنها با 10 دقیقه شارژ کردن ، به شما یک ساعت استفاده ی مداوم را هدیه می دهند.

ورزشکاران یک هدست یا هدفون ضد آب همراه با گواهی نامه های IP را نیاز دارند

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | هدفون ضدآب

 

اگر به طور منظم ورزش می کنید ، نیاز به هدفون ها یا ایربادز های مخصوص تمرین دارید. شاید در نگاه اول به نظر استفاده ی غیر ضروری از پولتان باشد که برای رفتن به باشگاه ورزشی ، از هدست مخصوصی استفاده کنید. ولی هیچ کس نمی خواهد که با ریختن آب ، هدستش خراب شود. با این وجود ، محصولی برای شما مناسب است که دارای قابلیت محافظت در مقابل آّب یا به عبارت دیگر Ingress Protection باشد.

رایح ترین نوع این گواهی نامه ، IPX4 می باشد. در این گواهی نامه ، محافظت در مقابل گرد و غبار تظمین می شود. بنا براین کوهنوردان و ژیمناستیک کاران حتما باید از هدستی استفاده کنند که دارای این گواهی نامه باشد ، زیرا ذرات خاک ، گرد و غبار و با ذرات گچ می توانند به اجزای داخلی هدفون شما آسیب وارد کنند.

اگر در طول روز جلسات زیادی برگذار می کنید ، نیاز به هدفونی با یک میکروفون خوب دارید

در گذشته نیز کیفیت میکروفون در خرید هدست مورد علاقه ی خیلی از خریداران بود ، اما در دوره ای که زندگی می کنیم ، این ویژگی در راستای خواسته ی اکثر خریداران است. با وجود اینکه امروزه بسیاری از ما ، دور کاری انجام می دهیم ، یک میکروفون با کیفیت نیاز هر شخصی می تواند باشد.

از طرفی دیگر ، کسانیکه بازی های کامپیوتری انجام می دهند ، بیشتر اوقات خود را ، در فضای کنفرانس می باشند و اکثر هدست های گیمینگ دارای بهترین میکروفون خارجی با کیفیت بسیار عالی می باشند و در رابطه با هدست های گیمینگ ، هدفون های بسیار زیادی وجود دارند که برای فضای کنفرانس بازی های کامپیوتری عرضه شده اند. حتی اگر فضای دسکتاپ زیادی داشته باشید ، شاید ترجیح دهید که یک میکروفون جدا و اختصاصی برای خود خریداری کنید.

نکات و ترفند های اسپیکر های بلوتوث

تصور کنید که شما به تازگی یک اسپیکر های بلوتوثی را که مدتها انتظار آن را می کشید ، خریداری کرده اید. اما سوال این است که چگونه می توان از آن نهایت استفاده را برد؟ امروزه اسپیکر های بی سیم بلوتوثی در قیمت های مختلفی وجود دارند و بسیار رایج هستند.

مقدار زیاد و گزینه های موجود ، گیج کننده می باشد. آن ها در انواع مختلف به بازار عرضه می شوند. بعضی از آن ها نور دارند ، و در رنگ های مختلف و طراحی های بسیار مدرن دیده می شوند. در ادامه به اطلاعاتی که برای خرید یک اسپیکر نیاز دارید می پردازیم و برخی از ترفند های حداکثر استفاده از آن ها را بررسی می کنیم.

پاسخ فرکانسی در تمامی اسپیکر ها بسیار مهم است

پیش از آنکه به اسپیکر های بلوتوث بپردازیم ، باید در مورد چیزی که در تمام اسپیکر ها که در هدفون ها هم شامل می شود را بررسی کنیم و آن پاسخ فرکانسی است.

پاسخ فرکانسی به این معنی است که صوتی که از بلندگو خارج می شود چقدر دقیق باید باشد و البته این موضوع بستگی به این دارد که در چه مکانی از اسپیکر بلوتوث خود استفاده می کنید. برای مثال ، زمانیکه یک مهمانی در فضای باز برگذار می کنید ، شاید انتخاب اسپیکر بولتوثی شما ، خیلی مناسب نباشد و صدای فوق حرفه ای را تحویل ندهد. ولی اگر برای خانه ی خود یک اسپیکر می خواهید ، می توانید در مورد تفاوت ها ، با ظرافت بررسی انجام دهید.

در حالی که نمودار پاسخ فرکانسی یک اسپیکر ، پیش از شنیدن صدای آن به شما ایده می دهد که بلندی صوت این اسپیکر به چه مقدار است ، باید بدانید که این محصولات ، فقط صدا را از 20 هرتز تا 20 کیلو هرتز انتقال می دهد.  به هر حال هر چیزی بالاتر یا پایین از آن محدوده برای گوش انسان قابل شنیدن نیست. به طور کلی ، فرکانس های بیس ، بین 20 تا 0 30 هرتز شنیده می شوند و فرکانس های میانی ، بین 300 هرتز تا 400 کیلوهرتز و نت های سه گانه 4 کیلو هرتز و یا بالاتر هستند.

اهمیت اکولایزز یا EQ

اگر به دنبال یک اسپیکر بلوتوث همه کاره هستید که هم بتواند موسیقی مورد علاقه یتان و هم پخش فیلم را در خانه ی شما به عهده بگیرد ، نیاز به اسپیکری دارید که به شما اجازه دهد ، تنظیمات اکولایزر را طبق خواسته ی خود انجام دهید.

بسیاری از اسپیکر ها ، برای پخش موسیقی هستند ولی برای دیالوگ های فیلم ، مناسب نیستند. در این صورت ، به اسپیکری نیاز دارید که دارای تنظیمات اکولایزر باشد تا به شما قابلیت شنیدن صدایی واضح را در شنیدن گفتار و همچنین ، میزان صوت بالاتری را هنگام شنیدم موسیقی بدهد.

از آنجا که پاسخ های فرکانسی برای شنیدن دیالوگ به صورت واضح برای افرادی که علاقه به شنیدن موسیقی با بیس زیاد هستند که این مقدار معادل 20 هرتز تا 300 هرتز میباشد ، تناسبی ندارد ، به همین دلیل داشتن مهارت در تنظیمات برای استفاده های متفاوت مهم است.

اگر در فضای خارجی حضور دارید ، طبیعتا نیاز به بیس های بلند تری دارید که احتمال دارد در ساب ووفر های کوچک جوابگوی نیاز شما نباشد. با این وجود ، باید اسپیکری را برای خود انتخاب کنید که شامل نرم افزار یا دکمه های تنظیمات EQ یا همان اکولایزر باشد. در این صورت می توانید در هر فضایی که هستید ، نسبت به نیاز خود ، صوتی که نیاز دارید را تنظیم کنید.

با این حال ، اگر اسپیکری دارید که خالی از تنظیمات EQ یا برنامه ای برای تنظیمات صدا می باشد ، دستگاهی که با آن به اسپیکر خود متصل می شوید را بررسی کنید.

برای مثال ، در تلفن همراه هوشمند Huawei P30 ، اگر به Setting در منوی اصلی و سپس به بخش Sound & Vibration بروید ، قسمت تنظیمات Dolby Atmos را مشاهده می کنید که تا مقدار محدودی به شما توانایی تنظیمات اکولایز را می دهد. بسیاری از تلفن های همراه هوشمند ، تلویزیون ها ، تبلت ها و کامپیوتر ها ، از قابلیت کنترل داخلی Equalizer برخوردار هستند. حتی نرم افزار هایی وجود دارند که بعد از نصب آن ها ، به شما اجازه ی تنظیمات EQ را می دهند و بسیاری از آن ها رایگان هستند.

مدل IP روی اسپیکر شما نشان دهنده ی تفاوت بین تاثیر گذار بودن در یک مهمانی یا از بین بردن آنجا است

حافظت در برابر نفوذ یا IP ،  استانداردی برای تعیین سطح مقاومت محیطی یک محصول است. به عنوان مثال ، IPX8 را ممکن است به چشم دیده باشید. در IPX8 ، X نشان دهنده ی این است که این محصول در برابر گرد و غبار ، مقاومتی ندارد و 8 به این معنی است که این محصول تا 30 دقیقه در عمق 3 متری درون آب از خود مقاومت نشان می دهد و مساله ای برایش پیش نمی آید.

مثال دیگر IP6X می باشد که به این معنی است که در مقابل گرد و غبار ، محصول مورد نظر شما مقاومت دارد ولی در برابر آب هیچ مقاومتی ندارد. اگر تنها استفاده ی شما از اسپیکر ، قرار دادن آن در پذیرایی خانه یتان است ، نیازی نیست که به این قضایا فکر کنید. ولی اگر می خواهید آن را همراه خود به بیرون از خانه ببرید یا حتی با آن زیر دوش بروید ، باید در مورد انواع IP اسپیکر خود اطلاعت داشته باشید. IPX7 و IPX8 به این معنی هستند که اسپیکر شما ، ضد آب می باشد.

با این وجود ، اگر در کنار استخر یا زیر دوش اسپیکر خود را همراه داشته باشید ، احساس امنیت در مقابل هرگونه آسیبی خواهید داشت. البته به یاد داشته باشید ، هیچ دستگاه اکتریکی وجود ندارد که کاملا waterproof یا ضد آب باشد و اگر در عمق زیادی از آب برود یا زمان زیادی با آب در تماس باشد ، محصول شما از بین خواهد رفت. این اصطلاح در واقع یک خلاصه نویسی برای درجه ای از مقاومتی که دستگاه شما می تواند تحمل کند را دارا است.

Dustproof یا خاصیت ضد گرد و غبار ، کمتر رایج است. با این وجود اگر در جایی قرار داشته باشید که انبوه از گرد و خاک می باشد ، اهمیت فراوانی دارد. البته امروزه بیشتر اسپیکر ها علاوه بر خاصیت ضد آب ، دارای مقاومت در برابر گرد و غبار نیز هستند. زیرا اسپیکر بی سیم ، به شما اجازه می دهد که در مکان هایی که قادر به بردن وسایل با سیم نیستید ، بتوانید از موسیقی لذت ببرید. به همین علت خاصیت مقاومت بر گرد و غبار نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اهمیت باتری برای استفاده ی طولانی تر از محصولات بی سیم

راهنمای خرید مناسب ترین هدفون | باتری قوی هدفون

 

هرچه اسپکر شما بزرگتر باشد ، دارای باتری بهتری است. این قدرت مهندسی سازندگان این محصولات است که یک اسپیکر قابل حمل بسیار خوب بسازند که دارای صدای خوب ، گزینه های متعددی برای اتصال ، ضد آب و دوام باتری بسیار زیاد باشد.  ممکن است که شما مقداری از این گزینه ها را در مورد اسپیکر خود داشته باشید ، ولی اینکه یک اسپیکر ، تمام این قابلیت ها را داشته باشید ، بسیار کم پیدا می شود.

دیگر دوران استفاده از باتری های D cell برای مهمانی های بزرگ گذشته است و شما می توانید باتری لیتیومی خود را به راحتی شارژ کنید. البته که تمام اسپیکر های بلوتوث ، بی سیم نیستند. بسیاری از آن ها برای این ساخته شده اند تا در داخل یا اطراف خانه قرار بگیرند و به یک خروجی جدا متصل هستند.

میزان باتری را می توانید توسط میلی آمپر بر ساعت اندازه گیری کنید. اما این موضوع به طور قطعی میزان عمر باتری کاربردی را به شما ارایه نمی دهد. بعصش از اسپیکر ها کارایی بیشتری دارند . بعضی به انرژی زیاد و اتصال به یک خروجی نیاز دارند. برای مثال ، اسپیکر UE HYPERBOOM می تواند ، در صورت استفاده از 50 درصد از توانایی صوتی اش ، به شما 24 ساعت پخش مداوم بدهد. این اسپیکر به دلیل سایز بزرگی که دارد ، می تواند باتری بزرگی را درون خودش قرار دهد.

از طرفی ، JBL Clip 4 اسپیکر کوچک تری است و باتری کوچک تری را در خود جا می دهد. بنا براین دوام باتری کمی ، معادل 10 ساعت را دارا می باشد. با این وجود ، به دلیل سایز کوچکی که دارد ، به شما حمل آسان تری را ارایه می دهد. به طور کلی ، دوام باتری اسپیکر ها بین 8 تا بیشتر از 25 ساعت می باشد. عمر باتری شما ، بستگی به این دارد که چه میزان صدایی ، از اسپیکر خود درخواست می کنید. بعضی از اسپیکر ها ، برای استفاده از انرژی کمتر ، توانایی اتصال به اسپیکر های خاص دیگری را دارند.

برای مثال Apple به محصولات Beats و Samsung به دیگر محصولات برند خود متصل می شوند. بخشی از این قابلیت به کدک بلوتوثی که استفاده می کنید بستگی دارد. با این وجود ، اگر کدکی با کیفیت پایین تر را انتخاب کنید ، بلافاصله عمر باتری بلندگو را بهبود می دهید. انجام این عمل ، موجب می شود که صدا با کیفیت پایین تری به گوش شما برسد ، اما به هر حال تفاوت چندانی را متوجه نخواهید شد.

شارژ سریع بهترین دوست بلوتوث شماست

با شارژسریع ، دوام باتری کم را جبران میکنید. همه کالا ها شامل این ویژگی نمی شوند، اما قابلیت شارژ سریع بسیار مفید است . زیرا با وجود این ، یک باتری خالی را در مدت زمان مناسب، حدود نیم ساعت یا کمتر را برای مدت چشم گیری شارژ کنید.

همچنین اگر از پریز برق دور هستید، میتوانید یک پاوربانک را به دستگاه خود متصل کنید هدفون ها همیشه احتمال تمام شدن باتری و یا نیاز به اتصال به سیم را دارند. بنا براین قبل از خرید هدفون خود ، حتما میزان شارژدهی اش را نسبت به نیاز خود بررسی کنید. یکی دیگر از موارد مهم این است که ، وقتی از هدفون خود استفاده نمی کنید ، حتما آن را خاموش کنید.

البته که بعضی از بلندگوها تنظیمات خواب خودکار را دارند که برای مدتی بدون استفاده بمانند به طور اتوماتیک خاموش می شوند. ولی در غیر این صورت ، همیشه آن را خاموش کنید. هیچ چیز آزار دهنده تر از این نیست ، زمانی که هدفون خود را روشن می کنید با باتری خالی مواجه شوید.