تراشه M اپل، ناجی اینتل در بازار تولید؟

آیا تراشه M اپل، ناجی اینتل خواهد بود؟

جف پو، تحلیلگر، اظهار کرد که اپل میتواند یکی از مشتریانی باشد که فرایند 14A اینتل را برای تراشه M اپل در آینده در نظر میگیرد. پس از آن، نتایج سه‌ماهه دوم اینتل منتشر شد و اطلاعات مهمی در مورد آینده کسب‌وکار آن ارائه داد.

گفتن اینکه اینتل در یک دوره سخت چند ساله به سر میبرد، دست کم گرفتن موضوع است. امروز، سهام این شرکت پس از یک گزارش ضعیف در سه‌ماهه دوم، اولین فصل کامل تحت رهبری مدیرعامل جدید خود، لیپ-بو تان، 8.5 درصد سقوط کرد.

تان از زمان تصدی این سمت در ماه آوریل، مشغول کاهش و بازسازی نقشه‌های راه (و کسب‌وکارهای) متعدد این شرکت بوده و امیدوار است از شر مواردی که مانع پیشرفت آن شده‌اند خلاص شود و به سمت مواردی که میتواند زمان از دست رفته را جبران کند و از این وضعیت خارج شود، متمایل شود.

یکی از این شرط‌بندی‌ها، نود 14A نسل بعدی این شرکت است که عمدتاً در داخل توسعه یافته و میتواند آخرین فرصت اینتل برای باقی ماندن در تجارت تولید تراشه باشد.

به گزارش رویترز، پس از انتشار نتایج سه‌ماهه دوم، تان به وضوح اعلام کرد که اگر این شرکت حداقل یک مشتری بزرگ برای 14A پیدا نکند، ممکن است تلاش‌های پیشرفته خود در زمینه ریخته‌گری را به طور کامل متوقف کند:

مدیرعامل جدید، لیپ-بو تان، روز پنجشنبه گفت که مهندسان این شرکت مشغول همکاری با مشتریان برای راه‌اندازی فرآیند تولید قراردادی نسل بعدی خود، یا همان ریخته‌گری هستند.

این مشتریان برای فرآیند تولید 14A این شرکت برای موفقیت این فناوری بسیار مهم هستند – به حدی که اگر نتواند یک مشتری بزرگ را جذب کند، طبق گزارش سه ماهه اینتل در روز پنجشنبه، ممکن است تجارت تولید پیشرفته خود را به طور کامل تعطیل کند.

تان در یادداشتی که همراه با نتایج منتشر شد، گفت: «ما در حال توسعه Intel 14A هستیم… از ابتدا با همکاری نزدیک با مشتریان بزرگ خارجی. سرمایه‌گذاری ما در Intel 14A بر اساس تعهدات تأیید شده مشتری خواهد بود.

ما آنچه را که مشتریانمان نیاز دارند، زمانی که به آن نیاز دارند، میسازیم و از طریق اجرای مداوم، اعتماد آنها را جلب میکنیم.»

به گفته پو، اینتل در حال حاضر شروع به ارائه ورژن‌های اولیه کیت‌های طراحی فرآیند (PDK) 14A به شرکا کرده است و اپل یکی از شرکت‌هایی است که علاقه نشان داده است:

فرایند Intel 14A بر روی نسل دوم RibbonFET و PowerDirect تمرکز خواهد کرد، که نشان دهنده یک تکامل فناورانه است که بر اساس PowerVia معرفی شده در Intel 18A ساخته شده است.

اینتل با هدف قرار دادن برنامه‌های کاربردی هوش مصنوعی و edge، ورژن‌های اولیه 14A PDK را به مشتریان کلیدی ارائه داده است و چندین شرکت علاقه خود را به تولید تراشه‌های آزمایشی ابراز کرده‌اند. ما پیش‌بینی میکنیم که پردازنده‌های گرافیکی مخصوص بازی NVIDIA (ورژن پایین‌رده) و تراشه M اپل به عنوان پذیرندگان Intel 14A ظاهر شوند.

این بدان معناست که پو معتقد است که اپل و NVIDIA از اولین مشتریانی خواهند بود که 14A را اتخاذ میکنند، احتمالاً برای پردازنده‌های گرافیکی پایین‌رده و تراشه M اپل آینده.

مورد اپل به ویژه جالب است زیرا تولید تراشه M به طور انحصاری در اختیار TSMC بوده است، اما داشتن اینتل به عنوان منبع دوم (به ویژه با کارخانه‌های مستقر در ایالات متحده) میتواند در بحبوحه تنش‌های فزاینده ژئوپلیتیکی (و تجاری) بسیار مفید باشد.

آیا فکر میکنید اپل دوباره اینتل را به عنوان شریک ریخته‌گری خود انتخاب خواهد کرد؟