ذخیره‌سازی سرابایت: ۱۰۰ پتابایت تا ۲۰۳۰

هدف ذخیره‌سازی سرابایت: ۱۰۰ پتابایت تا ۲۰۳۰

در این مقاله به بررسی هدف ذخیره‌سازی سرابایت: ۱۰۰ پتابایت تا ۲۰۳۰ میپردازیم. هدف ذخیره‌سازی سرابایت، استارتاپ آلمانی، دستیابی به سیستم‌هایی است که 100 پتابایت (PB) فضای ذخیره‌سازی در هر رک با سرعت انتقال 2 گیگابایت بر ثانیه را تا سال 2030 ارائه دهند. در صورت پیشرفت فناوری‌های لیزری پشتیبانی‌کننده، ظرفیت‌ها حتی میتوانند تا 100000 پتابایت در هر رک تا سال 2045 افزایش یابند.

سرابایت در حال حاضر در آستانه تکمیل استقرار سیستم تولید آزمایشی خود است. این سیستم برای سال 2025/26 برنامه‌ریزی شده است، بنابراین هنوز چند ماه فرصت باقی است. مشارکت اخیراً اعلام شده با وسترن دیجیتال به پیشرفت این پروژه کمک خواهد کرد.

این سیستم اولیه دارای فضای ذخیره‌سازی 1 پتابایتی در هر رک برای ورژن آزمایشی است، اما سرعت انتقال داده‌ها فقط 100 مگابایت بر ثانیه است. یکی دیگر از معایب این سیستم‌های اولیه، زمان 90 ثانیه‌ای برای اولین بایت (TTFB) است. در حالی که برخی از این معیارها ممکن است برای ذخیره‌سازی آرشیوی قابل قبول به نظر برسند، با توجه به ویژگی‌های انعطاف‌پذیری و دوام جذاب آن (با یکپارچگی داده‌ها تا 5000 سال)، واضح است که میتوان کارهای بیشتری انجام داد.

سرابایت قصد دارد تا پایان دهه و در طول سه نسل، برخی از مشخصاتی را که ممکن است درخشندگی راهکارهای ذخیره‌سازی سرامیکی آن را کم‌رنگ کرده‌اند، بهبود بخشد. این شرکت قصد دارد تا سال 2030، رک‌های سرابایت را به 100 پتابایت ارتقا دهد. این افزایش 100 برابری ظرفیت با افزایش 10 برابری عملکرد همراه خواهد بود و از 100 به 2000 مگابایت بر ثانیه یا بیشتر خواهد رسید. TTFB نیز باید از 90 به تنها 10 ثانیه کاهش یابد.

سرابایت همچنین در مورد عوامل مهم برای شرکت‌ها، مانند هزینه کل مالکیت و ردپای کربنی سیستم‌های خود صحبت کرد. این شرکت مدعی است که TCO را در پنج سال آینده به طور قابل توجهی کاهش میدهد و از 7000 تا 8000 دلار به تنها 6 تا 8 دلار میرساند.

در همین حال، انتقال از نوارهای سنتی به راهکارهای سرابایت میتواند ردپای کربنی ذخیره‌سازی داده‌های جهانی را از 2 درصد از انتشار CO2 جهانی به حدود 1.25 درصد کاهش دهد.

با نگاهی به آینده، نقشه راه شامل فناوری‌های بسیار پیشرفته‌ای است. به عنوان مثال، سرابایت تخمین می‌زند که تا سال 2045، تکنولوژی نوشتن لیزری فمتوثانیه آن میتواند با فناوری ماتریس پرتو ذرات جایگزین شود و اندازه نقطه نوشتن را از 300 نانومتر به 3 نانومتر کاهش دهد. این امر نوید گسترش ذخیره‌سازی روی رسانه‌های سرامیکی را میدهد تا رک‌هایی با ظرفیت تا 100000 پتابایت امکان‌پذیر شوند.

100000 پتابایت زیاد به نظر می‌رسد، اما تخمین زده میشود که برای بایگانی کل اینترنت در سال 2025، به 181000000 پتابایت فضای ذخیره‌سازی نیاز دارید.