لوازم جانبی انکر (anker)
استیون ینگ، در تابستان ۲۰۱۱ از شغلش در گوگل استعفا داد تا بتواند کالاهایی که فکر میکرد دنیا به آن نیاز دارد را تولید کند. یعنی خط تولیدی از لوازم جانبی با قیمت معقولانه که از اکسسوریهای برندهای معروف اپل و سامسونگ کیفیت بهتری دارند. این اکسسوریها که شامل کابل، باتری و شارژر میشوند، مشکل اصلی ما با گجتهای هوشمند را حل کرده و به روشن ماندن لوازم دیجیتال ما کمک میکنند. فقط چند مشکل جزیی وجود داشت: ینگ چیزی در مورد ساخت یک کمپانی، ساخت محصولات الکترونیکی و فروش محصول نمیدانست.
ینگ از طریق یک تماس تلفنی با اسکایپ از دفترش در شنژن چین میگوید: “من در تمام عمرم یک مهندس نرمافزار بودم که در گوگل کار میکرد و از دنیای کالاهای الکترونیکی چیزی نمیدانستم”. اما او بدون توجه به این مسائل کارش را شروع کرد، با کمک تجربههای قبلی کار در مارکت فروشندگان آمازون؛ بستری برای شرکتهای شخص ثالث و تیمهای کوچک یک یا دو نفره که علاقهمند به فروش مستقیم به مصرفکنندگان هستن، تولید کرد. او اسم کمپانی خود را انکر گذاشت که در زبان آلمانی به معنای لنگر کشتی است.
از آن زمان انکر به معروفترین برند فروش باتریهای قابل حمل تبدیل شد.
شارژرهای همراه در چند سال اخیر که بازیکنهای بازی پرطرفدار و پرمصرف Pokemon Go در خیابانها در حال پرسهزنی بودند، معروفیت زیادی کسب کرد، چرا که میتوانستند در حال بازی همواره گوشی موبایل خود را شارژ کنند. اما این لوازم جانبی سالهاست که به عنوان راهحلی برای مشکلات باتری ما وجود دارد، زیرا تلفن هوشمند استاندارد با یک بار شارژ بیش از یک روز دوام نمیآورد.
بنابراین در فرودگاهها، پشت کابینها و خیابانهای شهر به پلتفرمهای یونی-لیتیوم در جیبها و کیفهای خود متصل میشویم تا ارتباطمان برقرار باقی بماند. بازار پکهای باتریهای قابلحمل، فقط در ایالات متحده در طی 12 ماه منتهی به مارس 2017، 360 میلیون دلار درآمد کسب کرد. برندهای پشتپرده این پکها تا حد زیادی ناشناخته هستند – Kmashi ، Jackery و iMuto – و اغلب به همین ترتیب باقی می مانند.
البته به غیر از انکر. پیشرفت مداوم و شناختهشدن شرکت اثبات کرد که میتوان با برآورده کردن نیاز مصرفکنندگان خاص و با ادامهدادن این موج، در بازارهای دیگر هم به رقابت پرداخت. بخش زیادی از فروش Anker از طریق کابلها و شارژرهای دیواری انجام میشود و اکنون نیز به بازار خانههای هوشمند و اتومبیلها منتقل شده است؛ هرجایی که دوشاخه و کابل بتوانند مشکلی را حل کنند.
تنها هدف ینگ و تیمش از تاسیس این شرکت فروش لوازم جانبی بهتر و با کیفیتتر بود. اما به طور اتفاقی به یک موضوع پردرآمدتر دست یافتند: تلفنهای همراه؛ لوازمی که یک زمانی لوکس محسوب میشدند ولی اکنون در همهجای زندگی دیجیتالی ما دیده میشوند. هر یک از این تلفنها و تمام محصولاتی که به آنها متصل میشوند، نیازمند کابل و دوشاخه مخصوص خود هستند.
تنها نکته حائز اهمیت در مورد پیشرفت گوشیهای هوشمند در ۱۰سال گذشته این است: باتریها عمر چندانی ندارند. شاید موبایلهای باریکتر و سریعتری آمده باشند که صفحه نمایش بزرگ و دوربینهای بهتری دارند، ولی باتری هیچکدام بیشتر از یک روز و نهاییا ۳۶ ساعت دوام نمیآورد. مقصر اصلی و بنیادین آن، باتریهای لیتیوم-یونی هستند که توانایی بالایی در ذخیره انرژی دارند، ولی این میزان انرژی محدودیتهایی دارد.
به گفته لیندن آرچر، پروفسور مهندسی شیمی در دانشگاه کورنل: باتریهای لیتیوم-یونی که امروزه از آنها استفاده میکنیم فقط با ۵۰ درصد پتانسیل ذخیرهای خود کار میکنند. که این مقدار خودش تقریبا ۹۰درصد حداکثر پتانسیلی است که که باتریهای امروزی توانش را دارند. به گفته او پیشرفت جدید نیازمند تعریف الگوهای جدید است.
این رکود و درجا زدن بود که باعث شکوفایی انکر شد. به گفته جانا استرن، مقالهنویس و منتقد مجله والاستریت: “بخش بزرگی از موفقیت انکر در این است که باتریهای امروزی دوام چندانی ندارند”. “آنها میدانند که اکسسوریها باید نقاط درد مشتری را مورد توجه قرار دهند. آنها شارژرها و کابلهای اقتصادی میسازند که بتوانید هر زمان و هر جایی از آن استفاده کنید.”
هدف اولیه کمپانی انکر پک باتریهای موبایل نبود. در اواخر سال ۲۰۰۰ ینگ، یکی از نیازهای مشتری که پاسخی به آن داده نشدهبود را شناسایی کرد: باتریهای خوشساخت و معتبر لپ تاپ. “فرض کنید شما در سال ۲۰۰۹ یک لپتاپ Dell یا hp خریداری کردید، حالا در سال ۲۰۱۱ باتری در حال خراب شدن است و نیاز به یک باتری جدید دارید. در این حالت ۲ انتخاب پیش روی شماست: مستقیما از Dell یا hp یک باتری اورجینال با قیمت گزاف بخرید یا به باتریهای ارزان و بیکیفیت موجود در بازار اکتفا کنید. “کدام را بخرم؟” جواب این است که هیچ کدام.
ینگ متوجه شد که نیاز به یک اکسسوری بهتر حس میشود. اکسسوریای که قیمتش از نسخه اورجینال شرکت سازندهاش کمتر است ولی کیفیتش به قدری خوب باشد که اعتماد مشتری را جلب کند. ولی او قبل از اینکه بخواهد این محصول را بفروشد نیاز داشت بدانید چطور آن را بسازد.
این فرایند بدون شک یک پروسه طولانی و سخت بود. بعد از اینکه او در سال ۲۰۱۱ از کارش در گوگل خارج شد، ۱۲ ماه طول کشید تا انکر اولین نسخه آزمایشی باتریهای لپ تاپ را تولید کند. و این حتی بعد از زمانی بود که ینگ و هسته اصلی تیمش به شنژن رفتند تا همکاران قابل اعتماد پیدا کنند. او میگوید: “میدانستم که اگر در کالیفرنیا میماندم تا نسخههای پروتوتایپ را در عرض یک هفته برایم بفرستند، این کار شدنی نبود”
شرکتهای سختافزاری زیادی از جمله آنهایی که با سرمایه جمعی در آمریکا فعال هستند، این درس را از راه سختش یاد میگیرند. همچون عقب ماندن از ضربالعجلها و گرفتاریهای دیگر که باعث تاخیرهای چند ماهه میشود. زنجیره تامین مواد اولیه به قدری برای برپا ماندن شرکتهای سختافزاری حائز اهمیت است که صنعتی شکل گرفتهاست که صرفا به استارتاپها در زمینه دستیابی انتظارات و مواد اولیه مشاوره میدهد.
وجود دانگ پونگ ژائو، سرپرست فروش گوگل چین در آن زمان، برای جلوگیری از این مشکلات حیاتی بود. ژائو در اوایل سال 2012 به انکر پیوست و در ساخت زنجیره تامین شرکت به ینگ کمک کرد. انکر در آن زمان از حدود ده نفر تشکیل شده بود.
ینگ میگفت: “به جای یک شرکت واقعی، آن را به عنوان یک تجارت خانوادگی کوچک در نظر بگیرید”. این شرکت در سال اول خود به طور خستگیناپذیری یک زنجیره تأمین ایجاد کرد و آزمایش محصولات اولیه خود را آغاز کرد – شارژرهای لپتاپ و باتریهایی که بطور مستقیم به مشتریهای آمازون فروخته میشد.
از آنجا به بعد، انکر وارد حوزه باتری گوشیهای هوشمند شد تا جایگزینی برای HTC Sensation پیدا کند. به گفته ینگ: “ما موفق شدیم باتریهایی بسازیم که واقعا ظرفیت بهتری دارند و همین برای ما معروفیت زیادی به ارمغان آورد”. مدت کوتاهی بعد، انکر با تامینکنندگان آسیا، از جمله پاناسونیک و تامینکننده آنود BTR رابطه نزدیکی برقرار کرد تا در تست و تولید باتریهای جدید کمک کنند.
ینگ میگوید او و تیم کوچکش در انکر “همهگیر شدن دستگاههای هوشمند” را به عنوان بهترین و بزرگترین فرصت پیشروی خود دیدند و به این ترتیب انکر به شدت شروع به تولید انبوه باتریهای قابل حمل، آداپتور شارژر و کابلهایش کرد. ینگ ادعا میکند در پایان سال ۲۰۱۲، بعد از اینکه منابع زیادی به شارژرهای همراه تخصیص دادهشد، فروش روزانه آنها از ۱۰۰ محصول به روزانه ۱۰۰۰ محصول افزایش یافت.
به گفته ینگ “چالش اصلی، فروش محصول نبود، بلکه ساخت محصول و اطمینان از کیفیت بالای آن بود. به همین دلیل ما بخش زیادی از تلاشهایمان را صرف تحقیق و توسعه محصول میکردیم”. این شرکت بخش زیادی از فروشش را مستقیما از بازار آمازون کسب میکرد، جایی که به دلیل حجم بالای نقدهای قوی، قیمتهای پایین و قرارگیری در لیست رتبهبندی محصول، میتواند یک کالا را به یک خط تولید پردرآمد تبدیل کند.
برای بازار لوازم جانبی، که معمولا بر موج ترند لوازم الکترونیکی سوار است، چنین موفقیتی نادر بود. ولی انکر متوجه یک نکتهای در مورد شارژرها شد. او فهمید گرچه کیفیت باتریهای بهبود چندانی پیدا نکردهاست، ولی زمان شارژ قطعا بهتر شده است. طبق تحقیقاتی که سال پیش انجام شد، در سال ۲۰۱۳ به طور متوسط ۲ ساعت طول میکشید تا دستگاهی تا ۱۰۰درصد شارژ شود. اما امروز این زمان تقریبا نصف شدهاست.
به این ترتیب انکر شروع به ساخت سریعترین شارژر موجود کرد.
پاورپورت ۵ را در نظر بگیرید؛ شمایل مستطیلی با رنگ مشکی مات که اندازهای در حدود يک کارت بازی و ۵ پورت USB دارد. وقتی PowerPort 5 برای اولین بار در سال ۲۰۱۵ معرفی شد، تنها شارژر موجود در بازار بود که میتوانست ۵ دستگاه را بطور همزمان با سرعت بهینه شارژ کند. یا میتوانید شارژر همراه استاندارد شرکت انکر، PowerCore را در نظر بگیرید که اندازهای برابر با یک کارت اعتباری و کمتر از یک اینچ ضخامت داشت.
درون بدنه سفیدش یک باتری 10,000mAh لیتیوم-یونی قرار دادهشده بود. این شارژر دارای ۴ سوراخ با چراغ LED آبی است که زمانیکه دکمه بیضی شکل روی آن را فشار میدهید میزان شارژ باقی مانده را نشان میدهد. با این شارژر میتوان گوشی iPhone 7 را در عرض ۶۰ دقیقه کاملا شارژ کرد و تا ۴ بار بدون نیاز به شارژ کردن مجدد از آن استفاده کرد.
بیشتر محصولات شارژ انکر یک مشخصه بارز دارند: لوگو PowerIQ. استاندارد شارژ اختصاصی کمپانی انکر که در سال ۲۰۱۳ رونمایی شد امروزه تقریبا در همه شارژرها و باتریهایش دیده میشود. این تکنولوژي که با یک تراشه کوچک درون هر شارژر قرار داده شده است، مشخص میکند چه دستگاهی به شارژر متصل شدهاست. فرقی ندارد آیفون ۷ باشد، گوشی گوگل پیکسل و یا آیپد پرو ۹/۷ اینچی، این کار برای تشخیص حداکثر جریان قابل تحمل توسط دستگاه الزامی است.
انکر میگوید این تکنولوژی میتواند زمان شارژ شدن کامل دستگاه را تا ساعتها کاهش دهد. نسل بعدی این تراشه، در ادامه PowerIQ قرار است در محصولات جدید شارژ انکر در سال جاری بکار رود، تا امکان ساخت لوازم جانبی کوچکتر و سبکتری بوجود آيد.
علاوه بر مزایای فنی محصولات انکر، آنها تصمیم گرفتهاند روی ظاهر محصولاتشان مانور دهند. مدیر برند انکر، لیزا لو میگوید بستهبندی محصولات، از زمانی که به دست مشتری میرسد تا وقتی آن را باز و استفاده کنند کاملا فکرشده است. دستگاهها در بستهبندی سفید-آبیروشن موجودند که نام انکر با حروف بزرگ روی آن درج شدهاست. در داخلش یک جعبه سبک با بستهبندی دقیق قرار دارد. محصولات انکر بوی آشنای گجتهای دیجیتال را با خود به همراه دارند – ترکیبی از بوهای عجیب و غریب ناشی از تبخیر ترکیبات شیمیایی موجود در پلاستیکها و پوششهای اپوکسی دستگاه.
علاوه بر کابلهای قرمزی که انکر در دو نوع استاندارد و نایلونی بافتهشده عرضه میکند و یک پک باطری قرمز یک بار مصرف، انکر محصولاتش را تنها در دو رنگ مشکی و سفید تولید میکند. تمامی این کارها اهداف استراتژیک کسب و کار خود را دارند. لو میگوید: ” زمانی که محصولات ما به دست مشتریانمان میرسد، دوست داریم از این نظر خیالشان راحت باشد که از یک کمپانی قابل اعتماد و مطمئن خرید کردهاند”. اعتبار برند هنگام خرید لوازم دیجیتال از جایی مثل آمازون اهمیت به سزایی دارد.
همچنین درون بستهبندی محصولات بزرگتر انکر یک برگه کوچک قرار دارد که روی آن ۲ سوال نوشته شدهاست: راضی هستید، یا ناراضی؟ اگر ناراضی بودید، دستورالعملهای ارتباط با پشتیبانی مشتری انکر از طریق تلفن، ایمیل و وبسایت قرار داده شده است. اگر راضی بودید، از شما میخواهند که انکر را به دوستان و آشنایانتان هم معرفی کنید. یا اصلا نظرتان را در آمازون به اشتراک بگذارید.
موفقیت انکر از خیلی لحاظ مدیون شکست تولیدکنندگان اولیه همچون اپل و سامسونگ است. جاهایی که این کمپانیها نقاط اصطکاک جدید معرفی میکردند -مثل دستگاههای باریکتر با عمر باتری کوتاهتر – انکر یک چاره جدید میاندیشید.
استرن، که اغلب محصولات انکر را در ستون والاستریت ژورنال خود معرفی میکند، میگوید: “من حس میکنم موفقیت انکر به این دلیل است که شرکتهایی چون اپل لوازم جانبی فوقالعاده گرانقیمتی تولید میکنند”. ممکن است بنظر عجیب برسد که اپل در مقابل فراگیر شدن بازار لوازم جانبی انکر هیچ واکنشی از خودش نشان ندهد؛ چرا که برای آیفون چندین سال طول کشید تا جعبه باطریای بسازد که با Mophie رقابت کند. اما موضوع این است که اپل همواره حاشیه سود بالایی در فروش محصولات برترش حتی کابلها و ایربادهایی دارد که در اپل استور میفروشد.
این موضوع به کمپانیهایی مثل انکر، که در تجارت الکترونیک سقف هزینه زیادی ندارند، فضای کافی میدهد تا بتوانند محصولات با کیفیت مشابه را با قیمت ۱۰ تا ۲۰ دلار ارزانتر بفروشند. و همینطور انکر توانست از موقعیتهایی که اپل و دیگران از آن غافل شدند – مثل شارژرهای چند پورت و پاوربانکها – استفاده و روی آن سرمایهگذاری کند. این کمپانی در یافتن شکافهایی که تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند پدید میآورند خیلی سریع عمل میکند. وقتی اپل جک هدفون آيفون ۷ را حذف کرد، انکر این فرصت را دید که با ساخت دانگلهای جدید و اداپتورهای سیمی به مشتریهای کمک کند.
اما تسلط بر آمازون کلید اصلی در تامین آینده انکر بود.
اگر همین الان به آمازون سر بزنید و در بین خردهفروشیها به دنبال معروفترین لوازم جانبی گوشیهای هوشمند بگردید، محصولات انکر در بالاترین رتبه دیده میشوند. یا اگر یک اکسسوری عمومی شارژر دیواری یا کابل لایتنینگ را سرچ کنید، خواهید دید که برند انکر در بین نتایج اول است و بین ۴/۵ تا ۵ امتیاز دارد. در واقع محصولات انکر بین ۵ تا باتری قابل حمل پرفروش آمازون قرار دارند. علاوه بر امتیاز بالا، نظرات کاربران زیادی هم هست که از محصول استفاده کردهاند. انکر همواره از همین نظرات استفاده کرده و محصولاتش را بهتر میکند.
دو سال قبل از اینکه ینگ از گوگل جدا شود، طی ساختن اکانت فروش خودکار برای یکی از دوستانش که کار جانبیاش فروش محصولات دیگران در آمازون بود، با شیوه کار آمازون آشنایی پیدا کرد. بازار آمازون عملا جنبههایی از فعالیت تجاری که با موجودی کالا، تدارک و تحقق و پیگیری فروش در ارتباط بود را تامین میکرد. ینگ در یکی از مصاحباتش برای آمازون که جنبه تبلیغاتی داشت گفت: “من ۲ ماه شبانه روز برای این سیستم وقت گذاشتم”. بعد از حدود یک ماه روزی ۳۰۰ دلار درآمد داشت.
ساخت این سیستم به ینگ دیدگاه خوبی در مورد سازوکار آمازون داد. او زیر و بم هرچیزی را درآورد، فهمید چطور میشود که برندی یک شبه پرطرفدار میشود و روز بعد از صحنه اینترنت حذف میگردد. انکر با امانت گرفتن زیرساختهای آمازون و تکیه بر تکنولوژی و پشتیبانی چین شکوفا شد.
“آمازون خدمات بسیار زیادی ارائه میدهد – خدمات مالی و اجرایی. عملا فروش را به کار کمدردسری تبدیل میکند. گرچه کمپانی اوایل تصمیم داشت کارهای اجرایی را خودش بر عهده بگیرد، ولی در نهایت متوجه شد که توان رقابت با عملکرد آمازون را ندارد. اکنون بیشتر محصولات انکر در لیست “موجود در انبار آمازون” قرار دارند”.
ایجاد یک کسب و کار آنلاین در آمازون کار سادهای است، قسمت دشوار ماجرا اینجاست که مطمئن شوید همه محصولات شما را میبینند. ینگ میگوید: “بزرگترین چالش انکر الان فروش نیست بلکه درک و نظر مشتری است. مردم فکر میکنند چیزی که نیاز دارند کابل کیوب شارژ اپل است. چالش اصلی انکر این است که بتوانیم به مشتری بگوییم که محصول بهتری هم وجود دارد و آنها را مجاب به خرید کنیم. نظرات کاربران در آمازون خیلی برای ما مفید بود. ما از نظرات پیاپی کاربران استفاده زیادی کردیم”.
سیلیکونولی پر از بیانیههایی است که طراحی شدهاند تا قدرت و نفوذ تکنولوژي را توجیه کنند. مثل جمله تبلیغاتی معروف اپل: “متفاوت فکر کن” و جمله شوم و منسوخشده گوگل: “شیطان نباش”. فیس بوک در سال ۲۰۱۲ در جشن میلیاردی شدن کاربرانش یک ویدیو تبلیغاتی ساخت که در آن شبکه های اجتماعی را با صندلی، پل و حتی ملتها مقایسه میکرد.
انکر هیچ وقت همچین آرزوهای بلندپروازانهای نداشت. این کمپانی در صفحه فروشندگانش در آمازون اعتراف کرده است که “ما نمیتوانیم همه مشکلاتتان را حل کنیم”. در عوض با یک رویکرد مستقیم سعی در حل مشکلاتی که تکنولوژی پدید میآورد را دارد. در این صفحه نوشته شده است “با سختیهای تکنولوژيهای جهان اول مثل کمبود باطری و کمبود پورت خداحافظی کنید. به دنیایی سادهتر و هوشمندتر سلام کنید”.
ینگ همچنین سعی دارد این فلسفه ساده را وارد دستهبندی هدفونها، اسپیکرها، قابهای گوشی و دیگر لوازم منزل هم انجام دهد و این کار را تحت برند جدید Eufy انجام میدهد. یوفی برند جانبی انکر برای فروش محصولاتی مثل چراغ مطالعه، جاروبرقیهای هوشمند و ترازو است.
گسترش دادن دستهبندی محصولات، پیشرفت معقولانهای برای انکر حساب میشود. اما از طرفی جوابی هم به این تهدید موجود است که ینگ اینطور از آن یاد میکند: “در آينده به دلیل سرمایهگذاری زیاد روی شارژرهای فستشارژ و بیسیم، دیگر نیازی به شارژهای همراه احساس نخواهد شد. فکر کنم همه ما قبول داشته باشیم که پاوربانکها تا همیشه باقی نخواهند ماند.” ولی مشتریها همیشه به کابل نیاز پیدا میکنند. حالا انکر هدفش را تغییر تدریجی استانداردها قرار دادهاست، مثل معرفی USB تایپ C.
ینگ میگوید در حال متنوعسازی همگام با آیندهای است که به سمت خانههای هوشمند و اتوماسیون خطوط تولید میرود. انکر در حال حاضر هم هدفونهای بلوتوث تولید میکند ولی هدفش رقابت با برندهایی مثل Harman Kardon و Bose است.
رمز موفقیت آن محصولات، رفتن به سمت فروشندگان مستقیم است. ترنس وانگ (Terrence Wang) مدیر ارشد بازاریابی انکر که در سال ۲۰۱۵ استخدام شد میگوید، حضور در Best Buy و Walmart، که از سال پیش شروع شد، پله بعدی پیشرفت انکر است. “ورود از بازار آنلاین به آفلاین حیاتی است. ما داریم تلاش میکنیم به هم بگوییم به جای اینکه شارژرهای خود را با خود همه جا حمل کنند، یک راهحل ساده و قابل حمل و سریع وجود دارد. چشمانداز جدید برند انکر این است.”
تمرکز این کمپانی روی فروش مستقیم هم جوابی به دومین تهدید موجود است؛ یعنی وابستگی به مدل فروش آنلاین. برای این شرکت عرضه محصولات جدید در آمازون سخت شدهاست. محصولات قدیمی نقد و نظرات زیادی کسب میکنند در حالی که محصولات جدید نیاز دارند بیشتر شناخته شوند و قبل از فروش، رضایت مشتری را جلب کرده باشند. ینگ میگوید این مساله برای ما به مشکل کوچکی تبدیل شدهاست.
کمپانی انکر همچنین به دلیل داشتن محصولات متنوعی که ممکن است مشتری را در انتخابش سردرگم کنند، دارد با چالشهایی دست و پنجه نرم میکند. ینگ میگوید “ما در حال نزدیک شدن به پایان رویکردهای این نسل هستیم. برای همین تلاش میکنیم هر ۱۸ تا ۲۴ ماه نسل جدید محصولاتمان را عرضه کنیم.” انتخاب محصولی که نیاز به پروموت در Best Buy دارد، یا تصمیم برای توقف تولید یک محصول و بررسی منابعی که برای آینده باید روی آنها سرمایهگذاری شود، همگی از سختیهای مسیر رشد انکر هستند.
محوریت این شرکت بر متقاعد کردن – یا بهتر است بگوییم آموزش – مشتریانش در مورد ارزش پیشنهادی شرکت انکر استوار است.
ینگ دوست دارد داستان لحظهای را بگوید که در بطور مکرر هر بار که در فرودگاه هست میبیند. او آدمهایی را میبیند که گوشی هوشمندی در دست دارند، از این خروجی به آن خروجی میروند در حالیکه کیوب اپل در دستشان است به دنبال جایی میگردند ولی انتخابهای زیادی ندارند. ينگ میگوید” خرید شارژر و کابل اورجینال در ذهن خیلیها تنها راه شارژ دستگاههایشان است. من وقتی این صحنه را میبینم دوست دارم برم و با آنها صحبت کنم”
در عوض، ینگ و انکر شروع به راه اندازی یک نظرسنجی سالانه از مشتریان کردند که فقط یک سوال در آن مطرح میشود. گوشی شما هر چند وقت یکبار شارژ خالی میکند؟ روزی یک بار؟ هفتهای یک بار؟ ماهی یک بار؟ یا هیچوقت؟ ۴۰ درصد جواب دادند که حداقل هفتهای یک بار شارژشان تمام میشود، ۴۰ درصد دیگر گفتند ماهی یک بار. ینگ معتقد است تا زمانی که این اعداد و ارقام کاهش پیدا نکند، انکر راه زیادی برای رفتن دارد.
پاسخگوی سوالات شما هستیم