ترفند‌های افزایش حجم صدا

همه گوشی‌های هوشمند کیفیت صدای خوب یا حجم صدای زیادی ندارند. این دو مشکل در کنار جاگذاری بد اسپیکر می‌توانند مانع لذت بردن شما از موسیقی شوند. در اینجا به چند راه‌حل برای بهبود کیفیت و حجم صدا در اندروید اشاره می‌کنیم. می‌توانید نصب برنامه‌های تقویت صدا را امتحان کنید، ولی دانستن چند راه ساده خالی از لطف نیست.

دیدن سریع راه‌حل

  • تنظیمات را چک کنید
  • یک موزیک‌پلیر بهتر نصب کنید
  • برنامه‌های تقویت‌کننده کیفیت/ حجم صدا را نصب کنید
  • دانلود نرم‌افزار اکولایزر
  • اسپیکر گوشی شما در کجا قرار گرفته است
  • شاید قاب گوشی جلوی اسپیکر را گرفته باشد
  • از هدفون استفاده کنید
  • از یک اسپیکر هوشمند استفاده کنید
  • تقویت صدای اسپیکر

تنظیمات را چک کنید

از طریق تنظیمات می‌توان کیفیت صدای اندروید را بهبود بخشید. تمامی رابط‌های کاربری در اندروید این ویژگی را ندارند، برای همین ممکن است این راه برای همه جواب ندهد. با این حال اگر گوشی شما این امکانات را دارد، کارتان آسان است. با یک بار انجام این روش، دفعات بعدی می‌توانید به راحتی کیفیت صدا موبایل خود را افزایش دهید.

در گوشی‌های سامسونگ، اول باید دستگاهی که قصد استفاده از آن را دارید را وصل کنید و مراحل زیر را انجام دهید:

  • وارد Setting شده و گزینه Sounds and vibration را بزنید.
  • از آنجا گزینه Sound quality and effects را انتخاب کنید. در اینجا گزینه‌های مختلفی برای افزایش کیفیت صدا پیدا می‌کنید.

رابط ‌کاربری MIUI شیائومی دارای تقویت‌کننده صدا برای هدفون است. فقط کافیست آن را فعال کنید و نوع هدفونی که استفاده می‌کنید را انتخاب کنید. شما می‌توانید از بین انواع مختلف هدفون،‌ از هدفون‌های عادی گرفته تا هدفون‌های توگوشی (In-Ear) انتخاب کنید.

در رابط‌کاربری اکسپریا می‌توانید از تنظیمات ClearAudio و اکولایزر که در داخل Setting قرار دارد، استفاده کنید.

در HTC با رابط‌کاربری Sense، می‌توانید گزینه BoomSound را فعال کنید. ولی در اصل بهتر است همیشه روشن باشد، چرا که صدا بدون آن تعریف چندانی ندارد. در سیستم عامل اندروید اکسیژن، یا LG و یا اندروید استوک امکان تقویت صدا وجود ندارد.

یک موزیک‌پلیر بهتر نصب کنید

راه حل بعدی نصب یک اپلیکیشن پخش موسیقی بهتر است که امکانات بیشتری برای تنظیم صدا دارد. پیشنهاد ما برنامه‌های Poweramp  و PlayerPro است که جز بهترین اپلیکیشن‌های موزیک برای اندروید به حساب می‌آیند. هر دو دارای کاربران زیاد، Presets (تنظیمات از پیش آماده)، تقویت‌کننده  بیس (Bass Boost) و امکانات متعدد دیگر هستند. فقط باید در تنظیمات، پوشه‌ آهنگ‌های خود را انتخاب کنید.

اپلیکیشن Poweramp برای تنظیمات بیشتر، قابلیت اکولایزر ۱۰ بانده را در اختیارتان قرار می‌دهد. دسترسی به تمامی قابلیت‌های این برنامه رایگان نیست ولی ارزشش را دارد.

PlayerPro را هم می‌توان جایگزین مناسبی برای این برنامه دانست. این نرم‌افزار گزینه‌های پیشرفته زیادی برای پیکربندی صوتی و همچنین بهبود تجربه بصری در اختیار ما قرار می‌دهد. قیمت این نرم‌افزار در Google Play ۳/۹۹ دلار است اما نسخه آزمایشی آن را می‌توان به صورت رایگان امتحان کرد.

برنامه‌های تقویت‌کننده کیفیت/حجم صدا را نصب کنید

نرم‌افزار‌های موسیقی که در بالا اشاره کردیم خوبی‌های خودشان را دارند، ولی استفاده از آن‌ها فقط در داخل برنامه میسر است. پس اگر بخواهیم صدای کلی اسپیکر گوشی خود را افزایش دهیم چطور؟

جواب این سوال کمی بحث‌برانگیز است، چرا که با وجود اپلیکیشن‌های زیادی که ادعا می‌کنند می‌توانند صدای اسپیکر گوشی را افزایش دهند، امکان سازگاری آن‌ها با همه گوشی‌ها پایین است. از طرفی اگر از اسپیکر گوشی بیشتر از توانش کار بکشیم ممکن است سخت‌افزار آن دچار مشکل شود.

در هر صورت ممکن است با کمی گشت‌ و گذار برنامه مناسب گوشی خود را پیدا کنید ولی اول آن را آزمایش کرده و از کارکردش مطمئن شوید.

ترفند‌های افزایش حجم صدا | Volume increasing Android

 

دانلود نرم‌افزار اکولایزر

دکمه‌های تنظیم صدا پیش‌فرض در اغلب گوشی‌ها چندان جامع نیستند. بعضی‌ها دارای اکولایزر معمولی هستند که فقط در داخل موزیک‌پلیر کار می‌کند و برای صداهای خارج از پلیر کاربردی ندارد.

نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که هیچ نرم‌افزاری بدون وجود سخت‌افزار سالم، معجزه نمی‌کند. ولی با اعمال کمی تغییرات ساده می‌توان کیفیت صدا را به طرز قابل توجهی بهبود بخشید. برای این کار در Play Store دنبال یک نرم‌افزار خوب اکولایزر بگردید. پیشنهاد تهران اسپیکر به شما اپلیکیشن Music Volume EQ و Bass Booster است.

اسپیکر گوشی شما در کجا قرار گرفته است؟

شاید کمی خنده‌دار بنظر برسد، اما در قدم اول باید بدانید اسپیکر گوشی شما در کجا قرار گرفته است. گوشی‌های زیادی هستند که دارای دو مجرای اسپیکر دوقلو می‌باشند ولی تنها یکی از آن‌ها صدا تولید می‌کند. اگه اسپکر شما دچار گرفتگی شده باشد ممکن است صدای خروجی کم باشد یا اصلا شنیده نشود.

با پخش صدا و پوشاندن حفره‌های مختلف روی گوشی، محل خروج صدا در گوشی خود را شناسایی کنید. این کار نباید زیاد طول بکشد، بعد از فهمیدن محل قرارگیری اسپیکر وقت آن است که به شناسایی مشکل آن بپردازید.

با دانستن این‌که اسپیکر گوشی شما رو به جلو، پایین یا پشت نصب شده است، دیگر می‌دانید که گوشی‌تان را چطور قرار دهید تا بهترین کارکرد را داشته باشد.

موقع در دست‌گرفتن گوشی موبایل یا خصوصا هنگام بازی دستتان (درمورد اسپیکر‌هایی که در پایین قرارگرفته‌اند) را روی اسپیکر قرار ندهید.

شاید قاب گوشی جلوی اسپیکر را گرفته باشد

اگر از قاب یا محافظ گوشی استفاده می‌کنید، ممکن است روی کیفیت صدای اسپیکر تاثیرگذار باشد. ارتعاشاتی که از داخل گوشی ساطع می‌شوند توسط پوشش پلاستیکی یا سیلیکونی قاب گوشی خفه می‌شوند.

همه محافظ‌های گوشی ظرافت دستگاه شما را در نظر نمی‌گیرند. بعضی از قاب‌ها قسمت‌های مهم گوشی مثل، جک صدا، میکروفون یا اسپیکر را می‌پوشانند. درنتیجه هنگام خرید قاب گوشی دقت کنید که اشتباها جلوی چیزی را نگرفته باشد.

از هدفون استفاده کنید

حقیقت این است که اسپیکر بیشتر گوشی‌های هوشمند تعریف چندانی در پخش صدای با کیفیت ندارند. اینجاست که یک جفت هدفون خوب به کمک ما می‌آید، چرا که بعضی از تنظیمات صدا فقط در حالتی که هدفون متصل باشد قابل استفاده هستند.

به لیست بهترین هدفونهای ما سر بزنید و ببینید یک جفت هدفون مناسب چقدر می‌تواند در کیفیت صدا تاثیر داشته باشد. مسلما کیفیت همه هدفون‌ها برابر نیست و هر هدفونی برای هر موقعیتی ساخته نشده‌است. با خواندن این مقاله درباره انواع هدفونها جستجو در بین آن‌ها، هدفون مناسب خود را انتخاب کنید.

از یک اسپیکر هوشمند استفاده کنید

هدفون‌ها انتخاب مناسبی برای مواقعی هستند که در بیرون یا در حرکتیم، ولی مواقعی که در خانه هستیم چطور؟ این روز‌ها اکثرا ترجیح می‌دهیم وقتی به خانه رسیدیم گوشی را کنار بگذاریم و انجام کارهای روزانه را به دستیار صوتی بسپاریم. گوش دادن به موسیقی هم از این قاعده مستثنی نیست. اسپیکرهای اورجینال هوشمندی مثل Google Home و Amazon Echo نه تنها می‌توانند صدا را دوبرابر کنند بلکه اسپیکرهای تخصصی مثل JBL  و Sonos دارای دستیار هوشمند صوتی همچون گوگل و الکسا هستند.

تقویت صدای اسپیکر

اگر گوشی شما روت شده است، نرم‌افزارهای زیادی هستند که کمک می‌کنند با چند راه ساده محدودیت‌های صدای گوشی اندرویدی خود را دور بزنید. ولی اگر علاقه‌ای به روت کردن گوشی خود ندارید یا از اپلیکیشن افزایش صدای موجود در Play Store راضی نیستید، هنوز یک راه دیگر برایتان باقی مانده است.

کافی است کمی بیشتر در مورد امواج صوتی بدانید. اگر گوشی موبایل خود را در گوشه‌ای قرار دهید و وقتی اسپیکر آن در جهت دیوار قرار دارد آهنگی پلی کنید، صدای بلندتر و با بیس بیشتر از وقتی که صدا مستقیما به سمت اتاق پخش می‌شد خواهید داشت. این راه‌کار در موارد مشابهی مثل قرار دادن در داخل لیوان، کاسه و یا جعبه هم جواب می‌دهد. این روش به قدری مفید است که از افزایش ناگهانی صدای اسپیکر خود تعجب خواهید کرد.

شما چه راه‌کارهایی برای افزایش کیفیت صدای گوشی موبایل خود می‌شناسید؟ اگر اپلیکیشن افزایش صدای خوبی سراغ دارید حتما در کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.