میزان و حجم صدا

کنترل سطح و میزان صدا در اسپیکر و هدفون از جمله مواردی هستند که بیشترین استفاده را در سیستم‌های پخش صدا را دارند. حجم مناسب گوش دادن بسته به مجموعه و تنظیم بسیار متفاوت است. به عنوان مثال، یک کنسرت راک بسیار بلندتر از مدیتیشن خواهد بود. درک سطوح شنیداری برای هر چیزی که برای گوش دادن انتخاب میکنیم، مهم است.

صدا باید با چه حجمی گوش داده شود ؟ اگرچه 80 تا 85 دسی‌بل SPL نقطه امن با بهترین تعادل فرکانس و ریسک پایین آسیب شنوایی است، اما گوش دادن تاثیرگذار باید در سطوح مختلف انجام شود. سطوح پایین به ما کمک میکند تا عناصر را با ریسک کم شناسایی کنیم، در حالی که سطوح بالا به ما این امکان را میدهد که این ترکیب را در معرض خطر بالاتر آسیب شنوایی بشنویم یا احساس کنیم.

در این مقاله، نحوه پاسخگویی سیستم شنوایی انسان به سطوح مختلف گوش دادن، سطوح گوش دادن ایمن و نحوه استفاده از سطوح مختلف هنگام گوش دادن تاثیرگذار به موسیقی و صدا را مورد بحث قرار خواهیم داد. اگر به موسیقی علاقه دارید و تاثییرات آن را نمیدانید حتما این مقاله را مطالعه کنید، تأثیر موسیقی در روزمره

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

درک سطح فشار صدا

ابتدا باید سطح فشار صدا را درک کنیم. با این اندازه‌گیری عینی، میتوانیم بحث خود را در مورد میزان بلندی صدا و سطح گوش دادن با مقیاس موردنظر پیش ببریم. بیایید با فشار صدا (از نظر فنی با سطح فشار صدا فرق دارد) شروع کنیم. فشار صدا، انحراف از فشار محیط است که توسط موج صوتی ایجاد میشود. امواج صوتی امواج طولی هستند، به این معنی که ارتعاش محیط (گاز، مایع یا جامد) موازی با جهتی است که موج در آن حرکت میکند. جابجایی محیط که باعث انحراف فشار میشود، در جهت یکسان و مخالف انتشار موج اتفاق می‌افتد.

فشار صدا در یک نقطه اندازه‌گیری میشود. امواج صوتی با عبور از یک محیط انرژی خود را از دست میدهند. انرژی به دلیل گرما و اصطکاک بین مولکول‌های محیطی که توسط موج صوتی جابجا میشوند، از دست میرود.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

امواج صوتی از سطوح نیز منعکس میشوند و اغلب منابع صوتی متعددی در هر محیطی وجود دارد. امواج صوتی مختلف برای تولید مقادیر فشار صوتی خاص در یک مکان معین، در محیط تعامل دارند. این عوامل پیچیده همه در هر مکان و زمان معین در SPL نقش دارند. سطح فشار صوت (SPL) اندازه‌گیری لگاریتمی فشار صدا نسبت به اندازه مرجع در آستانه شنوایی است. SPL تقریبا همیشه با دسی‌بل SPL یا “دسی‌بل نسبت به آستانه فشار صوتی شنوایی انسان در 1000 هرتز” اندازه‌گیری میشود. این صدای 1 کیلوهرتز بخش مهمی از اندازه‌گیری است.

گوش‌های ما در محدوده قابل شنیدن پذیرفته شده جهانی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز کاملا متعادل نیستند. ما نسبت به فرکانس‌های خاص حساس‌تر از سایر فرکانس‌ها هستیم، و علاوه بر آن، حساسیت ما در سطوح مختلف فشار صوتی تغییر میکند.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

ما میتوانیم ناحیه‌ای را در محدوده 2 تا 6 کیلوهرتز ببینیم که در آن صدایی را زیر صفر دسی‌بل SPL “آستانه شنوایی”میشنویم. برعکس، برای شنیدن فرکانس‌های پایین و بالا به فشار صوتی بسیار بیشتری (بالاتر از 0 دسی‌بل SPL) نیاز داریم. عدم تعادل نسبی بین فرکانس‌ها با افزایش سطح فشار صدا شروع به یکنواخت شدن میکند.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

در تمام سطوح عملی به صورت موثر و حیاتی گوش دهید یا میکس کنید

وقتی صحبت از میکس میشود، ارزش شنیدن در تمام سطوح عملی را دارد. منظور از سطوح عملی، آنقدر بلند است که شنیده شود و آنقدر آرام است که فورا به شنوایی شما آسیب نرساند. این مهم است که بدانید میکس در سطوح مختلف تا حد امکان چگونه خواهد بود. تمام تلاش خود را بکنید تا صدای آن در هر سطح از گوش دادن عالی باشد.

85 دسی‌بل SPL میتواند بسیار بلند باشد، اما سطحی است که میتوانید برای مدت زمان طولانی (یک روز کاری کامل) بدون خطر آسیب شنوایی به آن گوش دهید. صدای بلندتر از 85 دسی‌بل SPL و زمان قرار گرفتن در معرض آن قبل از آسیب شنوایی کاهش می‌یابد. هر چه صدای بلندتر را برای نظارت بر میکس‌های خود انتخاب کنید، زمان کمتری برای آسیب شنوایی ناشی از نویز دارید.

در 85 دسی‌بل SPL، پاسخ فرکانس طبیعی سیستم شنوایی نسبتا مسطح است و این امکان را میدهد که صدای سطح پایین و سطح بالا را واضح‌تر شنید. میکس کردن و گوش دادن در سطوح بالاتر بدون شک تاثیر بیشتر و مسلما صدای بهتری نیز خواهند داشت. با این حال، سطوح بالاتر از 85 دسی‌بل SPL نباید در جلسات میکس طولانی حفظ شود و فقط باید به صورت دوره‌ای برای شنیدن صدای بلند میکس استفاده شود.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

میکس کردن در سطوح پایین‌تر، گوش‌های ما را روی محدوده میانی متمرکز میکند و فرکانس‌هایی را تشکیل میدهد که بیشتر انتخاب‌های میکس بر آن تاثیر میگذارند. میکس کردن در سطوح پایین‌تر میتواند به شما این مزیت را بدهد که همه چیز را به خوبی ترکیب کنید تا بتوانید هر عنصری را به طور مناسب در محدوده متوسط بشنوید. این امر میتواند به ویژه برای عناصر بیس مفید باشد، که ممکن است در سطوح بالاتر (جایی که سطح پایین نسبتا بلند میشود) خیلی کم میکس شوند.

ممکن است بتوانید با سطوح بالاتر در اتاق‌های بزرگ‌تر در صدا غرق شوید. 85 دسی‌بل SPL در یک اتاق بزرگ میتواند سطح شنیداری ایده‌آلی باشد، جایی که پاسخ شنوایی نسبتا مسطح است و زمان در معرض قرار گرفتن قبل از آسیب شنوایی طولانی است. با این حال، 85 دسی‌بل SPL ممکن است در اتاق‌های کوچک‌تر زمانی که بازتاب‌ها با هم جمع میشوند، خیلی بلند باشد.

به عنوان یک قانون کلی خوب، باید در سطحی میکس کنید که بتوانید بدون نیاز به فریاد زدن، مکالمه را روی موسیقی حفظ کنید. با سطح مکالمه معمولی که در حدود 60 دسی‌بل SPL است، میتوانید این سطح را نظارت کنید.

توصیه میشود یک سطح شنیداری خوب و پایین برای انجام اکثر میکس‌های خود پیدا کنید. سطحی که میتوانید برای مدت طولانی به آن گوش دهید. با داشتن سطح شنوایی کالیبره شده خود، خود را آموزش خواهید داد تا در میکس کردن با هر پاسخ فرکانسی طبیعی سیستم شنوایی شما در آن سطح مهارت داشته باشد.

استراحت‌های منظم میتواند به کاهش خستگی گوش کمک کند، به خصوص در سطوح نظارت بالاتر. این وقفه‌ها به این دلیل ضروری هستند که به شما فرصت میدهند در راستای میکس طولانی‌تر شده و بدون آسیب شنوایی، هدف خود را حفظ کنید. علاوه بر این، تغییر سطوح نظارت به صورت دوره‌ای یک عمل مفید برای شنیدن میکس متفاوت است. مسلما به اندازه سایر روش‌های سوئیچینگ مانیتور، از جمله فیلتر کردن باندهای پایین و بالا، جابه‌جایی بین جفت‌های مانیتور، چک کردن هدفون و غیره مهم است.

 

گوش دادن برای لذت بردن

وقتی برای لذت بردن به صداها یا موسیقی گوش میدهید، در هر سطحی که احساس خوبی دارید، گوش دهید اما به خطرات بلند کردن بیش از حد صدای موسیقی نیز توجه داشته باشید. همانطور که قبلا گفته شد، حساسیت بالاتر از 85 دسی‌بل برای مدت طولانی میتواند باعث آسیب شنوایی شود. از زمان قرار گرفتن در معرض موسیقی با صدای بلند آگاه باشید.

اگر از طریق هدفون یا هندزفری که مستقیما در مجرای گوش قرار میگیرد، به موسیقی گوش میدهید حتما مراقب باشید. هنگام رفتن به کنسرت، محافظ شنوایی را در نظر بگیرید تا به پایین آوردن SPL در گوش شما کمک کند. در صورت امکان در هنگام گوش دادن به موسیقی با صدای بلند چندین بار به گوش خود استراحت دهید. بنابراین، با توجه به این نکات ایمنی کلی، از شنوایی خود محافظت کنید.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

استفاده از دسی‌بل متر

دانستن محدودیت‌های شنوایی و زمان‌های ایمن در معرض قرارگیری برای سطوح مختلف شنیدن بسیار عالی است. با این حال، اگر از سطح فشار صوتی که در معرض آن هستید آگاه نباشید، نمیتوانید انتخاب‌های مطمئنی داشته باشید. در مجموع، اندازه‌گیری با دسی‌بل متر بهترین راه برای دانستن میزان صدای محیط شما (و به طور خاص، موقعیت شما در محیط) است.

 

با چه میزانی بر حسب دسی‌بل باید به صداها گوش داد | at what level in decibels should listen to sound

 

نتیجه‌گیری

در پایان این بررسی، دیدیم که چگونه مدیریت صحیح میزان و حجم صدا میتواند تأثیر چشمگیری بر تجربه شنیداری ما داشته باشد. استفاده از سطوح صوتی ایده‌آل و دانش در مورد چگونگی تأثیر فرکانس‌های مختلف بر شنوایی ما اساسی است. از این رو، تنظیم صدا در سطح 85 دسی‌بل SPL به عنوان یک استاندارد ایمن و مؤثر معرفی شد که میتواند به حفظ شنوایی کمک کند و در عین حال تجربه‌ای دلنشین از شنیدن را فراهم آورد.

همچنین، این مطالعه تأکید کرد که باید از استقاده از هدفون برای مدت زمان‌های طولانی در حجم بلند، بدون داشتن استراحت‌های مناسب خودداری کرد تا از آسیب‌های دائمی به گوش‌ها جلوگیری شود. استفاده از محافظ‌های شنوایی در محیط‌های بلند و اعمال استراتژی‌های استراحت مداوم، نه تنها به حفظ سلامت شنوایی کمک میکند بلکه امکان لذت بردن بیشتر از موسیقی را نیز فراهم می‌آورد.

پیروی از این دستورالعمل‌ها و ارتقاء آگاهی در مورد اهمیت حجم صدا و تأثیرات آن بر شنوایی، میتواند به ما کمک کند تا در هر شرایطی از تجربه شنیداری خود نهایت بهره را ببرید و به صورت مسئولانه‌تری با قدرت شنیداری خود برخورد کنید. در نهایت، آموزش و افزایش سطح دانش عمومی در این زمینه میتواند زمینه‌ساز بهبود کیفیت زندگی شنیداری و کاهش مشکلات شنوایی در جامعه باشد.