ساب‌ووفر ADAM Audio میان دو اسپیکر مانیتور روی سکوهای سفید
تهران اسپیکر را در گوگل بیشتر ببینید ما را به منابع منتخب گوگل اضافه کنید تا مقاله‌های تازه‌مان زودتر به دستتان برسد

ساب ووفرهای ADAM Audio Sub8 PRO و Sub10 PRO معرفی شدند

ساب ووفرهای تازه ADAM Audio با نام‌های Sub8 PRO و Sub10 PRO در 8 اکتبر 2026 معرفی شدند. این دو محصول برای سیستم‌های مانیتورینگ استودیویی طراحی شده‌اند و با پشتیبانی از نرم‌افزار ADAM Control، امکان تنظیم بیس، کالیبراسیون صدا و مدیریت تجهیزات سازگار را از طریق شبکه فراهم میکند.

مهم‌ترین تغییر این نسل تنها استفاده از ووفرهای جدید نیست؛ هر دو ساب‌ووفر به پردازشگر دیجیتال DSP مجهز شده‌اند و میتوانند تنظیماتی مانند فاز، کراس‌اور، تأخیر و اکولایزر را از طریق کامپیوتر دریافت کند. همچنین امکان انتقال پروفایل‌های اصلاح صدای Sonarworks SoundID Reference به پردازشگر داخلی دستگاه وجود دارد.

تفاوت ساب‌ووفرهای Sub8 PRO و Sub10 PRO چیست؟

مدل Sub8 PRO دارای ووفر 8 اینچی است و برای مجموعه‌های مانیتورینگ جمع‌وجور طراحی شده است. در مقابل، Sub10 PRO با ووفر 10 اینچی، توانایی پخش فرکانس‌های پایین‌تر را دارد و برای سیستم‌هایی که به گستره بیشتری از صدای بم نیاز دارند، گزینه قابل بررسی است.

طبق مشخصات رسمی، پاسخ فرکانسی Sub8 PRO در سطح منفی 6 دسی‌بل از 26 تا 300 هرتز است. این محدوده برای Sub10 PRO از 21 تا 300 هرتز اعلام شده است.

هر دو مدل از تقویت‌کننده کلاس D و پردازش دیجیتال استفاده میکند و امکان تنظیم کراس‌اور، فاز و اکولایزر را در اختیار کاربر قرار میدهند.

مشخصات ADAM Audio Sub8 PRO ADAM Audio Sub10 PRO
قطر ووفر 8 اینچ 10 اینچ
جنس دیافراگم کاغذ تقویت‌شده با الیاف کاغذ تقویت‌شده با الیاف
نوع تقویت‌کننده کلاس D کلاس D
پاسخ فرکانسی در ‎-3 dB 30 تا 228 هرتز 22 تا 264 هرتز
پاسخ فرکانسی در ‎-6 dB 26 تا 300 هرتز 21 تا 300 هرتز
کراس‌اورهای قابل انتخاب 70، 85، 100 و 115 هرتز 70، 85، 100 و 115 هرتز
پردازشگر DSP دارد دارد
کنترل از طریق شبکه Ethernet و ADAM Control Ethernet و ADAM Control
ورودی صوتی آنالوگ XLR/TRS و دیجیتال AES3 آنالوگ XLR/TRS و دیجیتال AES3
اصلاح صدای اتاق SoundID Reference SoundID Reference

این اعداد مشخصات اعلام‌شده سازنده هستند و به‌تنهایی کیفیت بیس در یک اتاق مشخص را تعیین نمیکند. انتخاب میان دو مدل باید با اندازه فضای استودیو، اسپیکرهای اصلی و نیاز واقعی سیستم هماهنگ باشد.

دو ساب‌ووفر مشکی ADAM Audio روی سکوهای سفید

طراحی ووفر و فناوری پخش فرکانس‌های پایین

ADAM Audio در هر دو محصول از دیافراگم کاغذی تقویت‌شده با الیاف و لبه لاستیکی انعطاف‌پذیر استفاده کرده است. این ساختار برای حرکت کنترل‌شده ووفر در دامنه‌های نسبتاً زیاد طراحی شده و به حفظ عملکرد آن هنگام پخش فرکانس‌های پایین کمک میکند.

بخش دیگری از طراحی به دهانه بیس‌رفلکس اختصاص دارد. سازنده اعلام کرده شکل این مسیر با استفاده از تحلیل عناصر محدود یا FEA بهینه شده است.

هدف این طراحی، یکنواخت‌ترکردن جریان هوا و کاهش آشفتگی آن در مسیر خروجی است. چنین رویکردی میتواند به کنترل نویز ناخواسته دهانه بیس‌رفلکس در سطوح صدای بالا کمک کند.

بدنه هر دو ساب‌ووفر از چوب ساخته شده و یک توری فلزی محافظ در قسمت جلویی قرار گرفته است. این ساختار برای استفاده در محیط‌های حرفه‌ای استودیویی در نظر گرفته شده است.

نرم‌افزار ADAM Control چه امکاناتی دارد؟

نرم‌افزار ADAM Control یکی از مهم‌ترین بخش‌های معرفی این محصولات است. این برنامه جایگزین A Control شده و برای سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک ارائه میشود.

کاربران تجهیزات سازگار میتوانند از طریق شبکه، تنظیمات چند دستگاه را در یک محیط نرم‌افزاری مدیریت کند. قابلیت‌های اصلی آن شامل موارد زیر است:

  • تنظیم سطح خروجی صدا و میزان Gain
  • تغییر فاز برای هماهنگی بهتر ساب‌ووفر با مانیتورهای اصلی
  • تنظیم تأخیر زمانی یا Delay
  • مدیریت فرکانس کراس‌اور
  • استفاده از اکولایزر پارامتریک برای اصلاح پاسخ فرکانسی
  • انتقال پروفایل‌های کالیبراسیون به پردازشگر داخلی دستگاه
  • مدیریت به‌روزرسانی نرم‌افزار داخلی تجهیزات سازگار

در Sub8 PRO و Sub10 PRO امکان استفاده از اکولایزر پارامتریک چهاربانده وجود دارد. این قابلیت به کاربر اجازه میدهد بخش‌های مشخصی از پاسخ فرکانسی را با دقت بیشتری تنظیم کند.

ADAM Control از چیدمان‌های استریو، استریو همراه با دو ساب‌ووفر و سیستم‌های سوراند تا آرایش 9.1.6 با مجموع چهار ساب‌ووفر پشتیبانی میکند.

البته استفاده از این امکانات به سازگاری تجهیزات متصل وابسته است و نمیتوان تمام مانیتورهای قدیمی ADAM Audio را بدون بررسی مشخصات، سازگار فرض کرد.

اصلاح صدای اتاق با Sonarworks SoundID Reference

یکی از قابلیت‌های مهم Sub8 PRO و Sub10 PRO، امکان استفاده از پروفایل‌های اصلاح صدای اتاق است.

در محیط‌های استودیویی، دیوارها، ابعاد اتاق، محل قرارگیری اسپیکرها و موقعیت شنونده میتوانند پاسخ فرکانسی را تغییر دهند. این مسئله به‌ویژه در فرکانس‌های پایین اهمیت زیادی دارد.

با استفاده از Sonarworks SoundID Reference میتوان پاسخ صوتی محیط را اندازه‌گیری و منحنی اصلاح مناسب را ایجاد کرد. سپس این پروفایل از طریق ADAM Control به پردازشگر داخلی ساب‌ووفر منتقل میشود.

در این حالت، اصلاح صدا روی DSP دستگاه انجام میشود و برای استفاده از همان پروفایل، نیازی به اجرای مداوم پلاگین اصلاح صدا در نرم‌افزار پخش یا تولید موسیقی نیست.

البته نرم‌افزار ADAM Control رایگان است، اما استفاده از تمام امکانات و مجوزهای SoundID Reference لزوماً رایگان نیست. همچنین اصلاح دیجیتال نمیتواند جایگزین کامل جانمایی صحیح اسپیکرها یا آکوستیک مناسب اتاق شود.

مقایسه ابعاد دو ساب‌ووفر ADAM Audio با درایور گرد و پورت جلویی

اتصال آنالوگ، دیجیتال و شبکه در ساب‌ووفرهای جدید

هر دو ساب‌ووفر از ورودی آنالوگ ترکیبی XLR/TRS و اتصال دیجیتال AES3 پشتیبانی میکند.

رابط AES3 امکان انتقال صدای دیجیتال با کیفیت حداکثر 24 بیت و 96 کیلوهرتز را فراهم میکند. این ویژگی برای استودیوهایی اهمیت دارد که از مسیرهای صوتی دیجیتال حرفه‌ای استفاده میکند.

در مقابل، اتصال Ethernet برای کنترل تنظیمات و کالیبراسیون از طریق ADAM Control در نظر گرفته شده است.

بنابراین وجود درگاه شبکه به این معنا نیست که ساب‌ووفر میتواند مستقیماً موسیقی را از هر دستگاه موجود در شبکه دریافت کند. مسیر انتقال صدا و مسیر کنترل نرم‌افزاری دو موضوع جداگانه هستند.

حالت‌های Stereo، LFE و Wide چه تفاوتی دارند؟

ساب‌ووفرهای جدید ADAM Audio از چند حالت عملکردی برای استفاده در سیستم‌های مختلف پشتیبانی میکند.

حالت Stereo برای هماهنگی ساب‌ووفر با اسپیکرهای اصلی در یک مجموعه مانیتورینگ استریو کاربرد دارد. در این وضعیت، تنظیم کراس‌اور و مدیریت فرکانس‌های پایین اهمیت زیادی دارد.

حالت LFE برای استفاده از کانال فرکانس پایین در سیستم‌های صوتی سوراند در نظر گرفته شده است. این حالت به‌ویژه در مجموعه‌های طراحی‌شده برای تولید محتوای چندکاناله و Dolby Atmos اهمیت دارد.

حالت Wide نیز امکان فعالیت ساب‌ووفر در گستره فرکانسی وسیع‌تری از محدوده قابل پشتیبانی دستگاه را فراهم میکند.

علاوه بر این، یک ورودی Bypass برای اتصال فوت‌سوئیچ در نظر گرفته شده است تا کاربر بتواند مدیریت بیس را هنگام بررسی صدا فعال یا غیرفعال کند. فوت‌سوئیچ جزو تجهیزات همراه اعلام‌شده نیست.

ساب‌ووفر مشکی ADAM Audio روی کف چوبی کنار دیوار

کدام ساب‌ووفر برای استودیو مناسب‌تر است؟

Sub8 PRO برای مجموعه‌های مانیتورینگ کوچک‌تر و فضاهایی که محدودیت جانمایی دارند، گزینه‌ای قابل بررسی است. این مدل با ووفر 8 اینچی و پردازشگر DSP، امکانات کالیبراسیون حرفه‌ای را در ساختاری جمع‌وجور ارائه میدهد.

در مقابل، Sub10 PRO برای کاربرانی مناسب‌تر است که به پخش فرکانس‌های پایین‌تر یا توان صوتی متناسب با نیاز یک مجموعه بزرگ‌تر احتیاج دارند.

بااین‌حال، انتخاب مدل 10 اینچی همیشه به معنای دریافت صدای دقیق‌تر نیست. اگر محل نصب، کراس‌اور یا هماهنگی فاز مناسب نباشد، افزایش اندازه ووفر به‌تنهایی مشکل پخش بیس را حل نمیکند.

برای انتخاب بهتر باید مشخصات مانیتورهای اصلی، موقعیت شنیدن، ابعاد محیط و روش کالیبراسیون بررسی شوند.

کلام آخر

معرفی ساب‌ووفرهای تازه ADAM Audio با نام‌های Sub8 PRO و Sub10 PRO نشان میدهد این شرکت علاوه بر پخش فرکانس‌های پایین، بر مدیریت دقیق‌تر سیستم‌های مانیتورینگ تمرکز کرده است.

ووفرهای 8 و 10 اینچی، تقویت‌کننده‌های کلاس D، پردازشگر DSP و اتصال دیجیتال AES3 از ویژگی‌های مشترک این دو مدل هستند. بااین‌حال، مهم‌ترین مزیت آن‌ها پشتیبانی از ADAM Control و امکان ذخیره پروفایل‌های اصلاح صدای Sonarworks روی پردازشگر داخلی است.

مدل Sub8 PRO برای سیستم‌های جمع‌وجور و Sub10 PRO برای مجموعه‌هایی با نیاز بیشتر به فرکانس‌های پایین طراحی شده است. انتخاب نهایی باید بر اساس مشخصات فنی، شرایط آکوستیکی اتاق و هماهنگی با مانیتورهای اصلی انجام شود؛ زیرا عملکرد دقیق یک ساب‌ووفر استودیویی تنها به اندازه ووفر یا پایین‌ترین فرکانس اعلام‌شده وابسته نیست.